Ara
filtre
Sebzeli Tavuk Buğulama
Bookmark
17 / 186

Sebzeli Tavuk Buğulama

Sebzeli Tavuk Buğulama
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
1417 kJ / 338 kcal
gres: 14.9 g
protein: 14.5 g
karbonhidratlar: 34.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 20 ml bitkisel sıvıyağ    
  • 500 g kemikli tavuk kanadı        
  • 400 g patates        
  • 200 g havuç        
  • 150 g soğan    
  • 50 g taze fasulye            
  • 550 ml su
  • 50 ml Sake (alternatif olarak beyaz şarap)    
  • 50 g şeker    
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Hazırlık

Tavuk kanatları, eklem yerinden ikiye bölünür. Patatesler soyulur yaklaşık 3 cm büyüklüğünde küp küp doğranır. Havuçlar soyulur ve yaklaşık 2 cm büyüklüğünde küp küp doğrandıktan sonra 2 – 3 dakika kaynar suda haşlanır ve suyu güzelce süzülür. Soğanlar soyulur, ikiye bölünür ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenir. 

Tavada yağ kızdırılır (belirtilen miktarın yarısı) tavuk kanatları kısa süre kızartıldıktan sonra bir tencereye alınır. Kalan yağ tavada kızdırılıp patates, havuç ve soğan kızartılır. Aynı zamanda taze yeşil fasulye temizlenir ve kısa süre haşlanır. Sebzelerde tencereye alınıp üzerine su, sake ve şeker ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra orta ısıda 3 – 4 dakika pişirilir.  Doğal fermente soya sosu ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır ve 15 – 20 dakika düşük ısıda pişirilir. Tavuk buğulaması sebzeyle birlikte bir kâseye alındıktan sonra haşlanmış taze fasulyeyle süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 45 dakika
1417 kJ / 338 kcal
gres: 14.9 g
protein: 14.5 g
karbonhidratlar: 34.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 20 ml bitkisel sıvıyağ    
  • 500 g kemikli tavuk kanadı        
  • 400 g patates        
  • 200 g havuç        
  • 150 g soğan    
  • 50 g taze fasulye            
  • 550 ml su
  • 50 ml Sake (alternatif olarak beyaz şarap)    
  • 50 g şeker    
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu