Ara
filtre
Sebzeli Tarte Tatin
Bookmark
131 / 238

Sebzeli Tarte Tatin

Hazırlanma zamanı: 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1832 kJ / 438 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 3 büyük arpacık soğan
  • 150 g kiraz domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g siyah zeytin, çekirdeksiz
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • Birkaç kekik dalı
  • 1 paket milföy hamuru (= 275 g)

Hazırlık

Arpacık soğanlar soyulup boylamasına ikiye bölünür, domatesler yıkanır. Fırına dayanıklı bir tavada yağ ısıtılır. Arpacık soğanlar, kesilmiş yüzeyler aşağı bakacak şekilde tavaya yerleştirilir ve 2-3 dakika kızartılır. Domates ve zeytin eklenip 2-3 dakika daha kızartılır. Soya sosu, şurup ve kekik eklenip 1-2 dakika kaynamaya bırakılır.

Milföy hamuru açılır, üstü sebze ile kaplanır, çıkıntılı kenarlar kesilip harcın üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200° C'de (fanlı fırın: 180° C) yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Tava henüz sıcakken bir tabak ile kapatıp ters çevirerek sebzeli tarte tatin tabağa alınır. İsteğe göre taze kekik ile süsleyip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 3 büyük arpacık soğan
  • 150 g kiraz domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g siyah zeytin, çekirdeksiz
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 yemek kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • Birkaç kekik dalı
  • 1 paket milföy hamuru (= 275 g)