Sebzeli, Somonlu, Pilavlı Müthiş Kase

toplam süre 150 dak.
15 dak. hazırlık süresi
120 dak. marine süresi
15 dak. pişme süresi

Malzemeler

2 porsiyon
2 
adet somon fileto, her biri 200 gr
1 
adet kabak
120 gr
kahverengi pirinç
1 
avokado
200 gr
ıspanak
2 
küçük biber
3 
sap kereviz
75 gr
kiraz domates
tuz & karabiber
biraz zeytinyağı

Hazırlanış

Adım 1

Somon fileto, Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos ile marine edilir  ve birkaç saat buzdolabında dinlendirilir. Somon, marine sosla birlikte ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirilir, marine sos fırça yardımıyla somon fileto üzerine iyice sürülür, daha sonra yaklaşık 90 derece üst ve alt ısıda önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.

Adım 2

Pirinç yıkanır ve paketteki talimata göre iki katı fazla tuzlu suda pişirilir. Sebze temizlenir: kereviz yıkanır ve parçalar halinde doğranır, biber yıkanır, çekirdek kısmı ve sapı kesilir ve iri parçalar halinde doğranır. Kabağın sapı kesilir, kalın dilimler halinde doğranır.

Adım 3

Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtılır. Sebze tuz ve karabiberle tatlandırılır ve tava ya da ızgara tavada kısa bir süre kavrulur.

Adım 4

Ispanak bir miktar suda biraz haşlanır. Avokado soyulur, çekirdeği çıkartılır ve şeritler halinde doğranır. Kiraz domatesler yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.

Adım 5

Pilav tabağa alınır, üzerine kavrulmuş sebze ve ıspanak yerleştirilir, somon, avokado şeritleri ve taze kiraz domatesle servis edilir.

Recept-ID: 428

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Somon fileto, Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos ile marine edilir  ve birkaç saat buzdolabında dinlendirilir. Somon, marine sosla birlikte ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirilir, marine sos fırça yardımıyla somon fileto üzerine iyice sürülür, daha sonra yaklaşık 90 derece üst ve alt ısıda önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.

Pirinç yıkanır ve paketteki talimata göre iki katı fazla tuzlu suda pişirilir. Sebze temizlenir: kereviz yıkanır ve parçalar halinde doğranır, biber yıkanır, çekirdek kısmı ve sapı kesilir ve iri parçalar halinde doğranır. Kabağın sapı kesilir, kalın dilimler halinde doğranır.

Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtılır. Sebze tuz ve karabiberle tatlandırılır ve tava ya da ızgara tavada kısa bir süre kavrulur.

Ispanak bir miktar suda biraz haşlanır. Avokado soyulur, çekirdeği çıkartılır ve şeritler halinde doğranır. Kiraz domatesler yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.

Pilav tabağa alınır, üzerine kavrulmuş sebze ve ıspanak yerleştirilir, somon, avokado şeritleri ve taze kiraz domatesle servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.