Sebze Şişleri

toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

6 porsiyon
8 
köz biber / kızarmış biber (veya yeşil kuşkonmaz)
80 gr
shiitake mantarı (veya kral istiridye mantarı)
80 gr
kabak (veya pırasa)
1 yemek kaşığı
sıvı yağ
6 yemek kaşığı

Veya

4 yemek kaşığı

Veya Sebze şiş için sos:

3 yemek kaşığı
tatlı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı
şeker
3 ½ yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
soğan granülü
 ½ tatlı kaşığı
sarımsak granülü
Besin değerleri (porsiyon başı): 192 kJ  /  45 kcal
1,6 gr Yağ
1,2 gr Protein
6,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Köz biberler yıkanır ve sapları çıkarılır. Shiitake mantarları temizlenir ve kökleri kesilir. Kabak yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Sebzenin türüne bağlı olarak, şişlere geçirilir.

Adım 2

Sıvı yağ tavada ısıtılır ve sebze şişleri kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 3 dakika kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.

Adım 3

Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır.

Adım 4

Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.

Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:

Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Beyaz şarap ve şeker eklenir ve şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu, soğan granülü ve sarımsak granülü eklenir ve iyice karıştırılır.

Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.

Recept-ID: 181

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Köz biberler yıkanır ve sapları çıkarılır. Shiitake mantarları temizlenir ve kökleri kesilir. Kabak yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Sebzenin türüne bağlı olarak, şişlere geçirilir.

Sıvı yağ tavada ısıtılır ve sebze şişleri kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 3 dakika kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.

Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır.

Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.