Sebze Şişleri
Malzemeler
Veya
Veya Sebze şiş için sos:
Hazırlanış
Adım 1
Köz biberler yıkanır ve sapları çıkarılır. Shiitake mantarları temizlenir ve kökleri kesilir. Kabak yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Sebzenin türüne bağlı olarak, şişlere geçirilir.
Adım 2
Sıvı yağ tavada ısıtılır ve sebze şişleri kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 3 dakika kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.
Adım 3
Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır.
Adım 4
Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.
Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:
Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Beyaz şarap ve şeker eklenir ve şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu, soğan granülü ve sarımsak granülü eklenir ve iyice karıştırılır.
Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.
Recept-ID: 181
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet