Ara
filtre
Bookmark
31 / 230

Sebze Şişleri

Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 192 kJ / 46 kcal

Malzemeler 6 bölümleri için

  • 8 köz biber / kızarmış biber (veya yeşil kuşkonmaz)
  • 80 g shiitake mantarı (veya kral istiridye mantarı)
  • 80 g kabak (veya pırasa)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Yakitori sos

Veya

Veya Sebze şiş için sos:

  • 3 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 ½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 çay kaşığı soğan granülü
  • ½ çay kaşığı sarımsak granülü

Hazırlık

  1. Köz biberler yıkanır ve sapları çıkarılır. Shiitake mantarları temizlenir ve kökleri kesilir. Kabak yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Sebzenin türüne bağlı olarak, şişlere geçirilir.
  2. Sıvı yağ tavada ısıtılır ve sebze şişleri kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 3 dakika kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.
  3. Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır.
  4. Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.

Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:

  1. Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Beyaz şarap ve şeker eklenir ve şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu, soğan granülü ve sarımsak granülü eklenir ve iyice karıştırılır.
  2. Sos, şişlerin üzerine sürülür ve servis yapılır.

Malzemeler 6 bölümleri için

  • 8 köz biber / kızarmış biber (veya yeşil kuşkonmaz)
  • 80 g shiitake mantarı (veya kral istiridye mantarı)
  • 80 g kabak (veya pırasa)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Yakitori sos

Veya

Veya Sebze şiş için sos:

  • 3 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 ½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 çay kaşığı soğan granülü
  • ½ çay kaşığı sarımsak granülü