Sarımsaklı Patlıcanlı Soya Soslu Dip Sos
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Sarımsak yıkanır ve ikiye bölünür. Patlıcan yıkanır, uçları kesilir ve uzunlamasına ikiye bölünür. Kesilmiş yüzeyi yukarıda olacak şekilde fırın kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir, çapraz olarak birkaç kesik atılır, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ince bir şekilde sürülür ve fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Sarımsak ve patlıcan çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
Adım 2
Sarımsaklar yumrudan dışarı doğru bastırılır. Patlıcanın etli kısmı kaşıkla çıkarılır, sarımsak, kalan yağ, soya sosu, limon suyu ve maydanozla püre haline getirilir, karabiber ve pul biber ile tatlandırılıp servis edilir.
Püf noktası
Patlıcanlı dip sos ile çok iyi giden yiyecekler: taze kök baget, çeşitli peynirler ve tuzlu badem.
Recept-ID: 328
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet