Sarımsaklı Patlıcanlı Soya Soslu Dip Sos
Ara
filtre
Sarımsaklı Patlıcanlı Soya Soslu Dip Sos
Bookmark
207 / 339

Sarımsaklı Patlıcanlı Soya Soslu Dip Sos

Sarımsaklı Patlıcanlı Soya Soslu Dip Sos
zaman 60 dakika
Hazırlanma zamanı: 60 dakika
446 kJ / 106 kcal
gres: 7.5 g
protein: 2.5 g
karbonhidratlar: 6.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 baş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 misket limonu suyu
  • 2 yemek kaşığı düz yapraklı, doğranmış maydanoz
  • taze çekilmiş karabiber
  • ½ tatlı kaşığı pul biber

Hazırlık

  1. Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Sarımsak yıkanır ve ikiye bölünür. Patlıcan yıkanır, uçları kesilir ve uzunlamasına ikiye bölünür. Kesilmiş yüzeyi yukarıda olacak şekilde fırın kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir, çapraz olarak birkaç kesik atılır, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ince bir şekilde sürülür ve fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Sarımsak ve patlıcan çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Sarımsaklar yumrudan dışarı doğru bastırılır. Patlıcanın etli kısmı kaşıkla çıkarılır, sarımsak, kalan yağ, soya sosu, limon suyu ve maydanozla püre haline getirilir, karabiber ve pul biber ile tatlandırılıp servis edilir.

Patlıcanlı dip sos ile çok iyi giden yiyecekler:

  • Taze kök baget, çeşitli peynirler ve tuzlu badem

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 60 dakika
Hazırlanma zamanı: 60 dakika
446 kJ / 106 kcal
gres: 7.5 g
protein: 2.5 g
karbonhidratlar: 6.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 baş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 misket limonu suyu
  • 2 yemek kaşığı düz yapraklı, doğranmış maydanoz
  • taze çekilmiş karabiber
  • ½ tatlı kaşığı pul biber