Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke
Ara
filtre
31 / 339

Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke

Kendi lezzetli sardalyalı ve somonlu Sushinizi yapmanız için yöntem ve malzemeler.

Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi ve Somonlu Poke
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 35 dakika
290 kJ / 69 kcal
gres: 2 g
protein: 4 g
karbonhidratlar: 8,6 g

Malzemeler 12 porsiyon

1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi

  • 40 g sardalya filetosu, yağda (konserve)
  • 2 tatlı kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı turşu zencefil veya doğranmış zencefil
  • 3-4 adet fesleğen yaprağı
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi

2) Somonlu Poke ile Maki Sushi

  • 2 adet çiğ somon dilimi, yakl. 6-9 cm uzunluğunda
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sosu*
  • 1 adet uzun salatalık şeridi, yakl. 10-12 cm uzunluğunda
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci**
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi

*Kikkoman Poke Sosuna alternatif: 10 g doğal fermente Kikkoman soya sosu, 3 g şeker, 2 g limon suyu.

Servis için:

Turşu zencefil, wasabi ezmesi ve Kikkoman doğal fermente soya sosu

Hazırlık

1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi

  • Sardalyaların yağını bir kağıt havluyla alın ve sardalyaları doğrayın.
  • Sardalyaları bir kaseye alın ve Kikkoman soya sosunu ekleyin.
  • Zencefili kabaca doğrayın ve fesleğen yapraklarını koparın.
  • Zencefil, fesleğen ve marine edilmiş sardalyaları karıştırın.
  • ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  • Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  • Wasabi ezmesini suşi pirincinin ortasına parmaklarınızla uzunlamasına yayın (wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  • 4 tatlı kaşığı sardalya karışımını suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  • Sushi matı yardımıyla rulo yapıp 6 eşit parçaya kesin.
  • Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

2) Somonlu Poke ile Maki Sushi

  • Somon dilimlerini Kikkoman Poke Sosu* içinde yaklaşık 30 dakika marine edin.
  • Salatalığın çekirdeklerini çıkarın ve salatalığı daha ince şeritler halinde kesin.
  • ½ Nori yosununu suşi matının üzerine yerleştirin.
  • Üzerine ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla suşi pirincini yayın.
  • Wasabi ezmesini parmaklarınızla uzunlamasına dar bir şekilde suşi pirincinin ortasına yayın (Wasabi ezmesi isteğe bağlı).
  • Marine edilmiş somon şeritlerini ve salatalık şeritlerini suşi pirincinin ortasına uzunlamasına yerleştirin.
  • Rulo yapıp suşi matı yardımıyla 6 eşit parçaya kesin.
  • Turşu zencefil ve wasabi ezmesi ile servis edin.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

  • 450 g (540 ml) Japon pirinci
  • 450 ml su

Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

veya alternatif olarak:

  • 70 ml pirinç sirkesi
  • 30 g şeker
  • 15 g tuz

Öneri: Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 35 dakika
290 kJ / 69 kcal
gres: 2 g
protein: 4 g
karbonhidratlar: 8,6 g

Malzemeler 12 porsiyon

1) Sardalya ve Fesleğenli Maki Sushi

  • 40 g sardalya filetosu, yağda (konserve)
  • 2 tatlı kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı turşu zencefil veya doğranmış zencefil
  • 3-4 adet fesleğen yaprağı
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci*
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi

2) Somonlu Poke ile Maki Sushi

  • 2 adet çiğ somon dilimi, yakl. 6-9 cm uzunluğunda
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Poke Sosu*
  • 1 adet uzun salatalık şeridi, yakl. 10-12 cm uzunluğunda
  • ½ Nori yosunu
  • 70 g pişmiş suşi pirinci**
  • ½ tatlı kaşığı wasabi ezmesi

*Kikkoman Poke Sosuna alternatif: 10 g doğal fermente Kikkoman soya sosu, 3 g şeker, 2 g limon suyu.

Servis için:

Turşu zencefil, wasabi ezmesi ve Kikkoman doğal fermente soya sosu