
Şaraplı Soya Sosunda Midye

Malzemeler 4 porsiyon
- her biri 40 gr kırmızı ve sarı biber
- 40 g kabak
- 30 g tereyağı
- 60 ml beyaz şarap
- 20 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 500 g midye (25 adet)
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.
Hazırlık
Kabak, kırmızı ve sarı biber küp küp doğranır. Tereyağında biraz sotelenir. Beyaz şarap, Kikkoman doğal fermente soya sosu ve tereyağı bir tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır. Midyeler eklenir ve yüksek ısıda kapağı kapalı kaynamaya bırakılır. Daha sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. Midyeler çıkartılıp sıcak tutulur.
Balık bulyon, Kikkoman soya sosu ile tatlandırılır ve içine sotelenmiş sebzeler eklenir. Midye kabuğu yarısının boş olan kısmı çıkartılıp atılır. Midye eti, diğer yarım kabuğa yerleştirilir. Üzerine bulyon ve sebze dökülür. Garnitür için taze otlar kullanılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- her biri 40 gr kırmızı ve sarı biber
- 40 g kabak
- 30 g tereyağı
- 60 ml beyaz şarap
- 20 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 500 g midye (25 adet)
Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.