Salsa ve Teriyaki Soslu Surf 'n' Turf (Karidesli Bonfile)
Ara
filtre
Salsa ve Teriyaki Soslu Surf 'n' Turf (Karidesli Bonfile)
Bookmark
64 / 299

Salsa ve Teriyaki Soslu Surf 'n' Turf (Karidesli Bonfile)

Salsa ve Teriyaki Soslu Surf 'n' Turf (Karidesli Bonfile)
zaman 90 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Marine zaman: 60 dakika
1158 kJ / 276 kcal

Malzemeler 4 porsiyon

Surf ‘n’ Turf:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu
  • 2 yemek ayçiçek yağı, ayrıca kızartmak için biraz daha yağ
  • 4 adet küçük yağsız dana biftek veya bonfile
  • 12 adet büyük soyulmuş karides; başları ve kuyrukları üzerinde kalacak

Salsa:

  • 1 dilim karpuz, soyulmuş ve çekirdekleri ayıklanmış
  • ¼ salatalık, ortadan ikiye kesilmiş, çekirdek kısmı alınmış
  • 1 kuru soğan, soyulmuş ve kıyılmış
  • 75 g tatlı mısır
  • ½ yeşil acı biber, çekirdeği ayıklanmış ve küp küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosu
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 çay kaşığı kıyılmış taze mercanköşk otu 

Hazırlık

Surf ‘n’ Turf için önce Teriyaki Marine Sos ile limon suyu ve sıvıyağı karıştırılır. Biftekler ve karidesler iki ayrı tabağa alınır, sosun yarısı bifteklerle karideslerin üzerine dökülür. Üstleri kapatılır ve 1 saat serin bir yerde bekletilir.

Salsa için karpuz ve salatalık dilimlenir ve soğan, şeker mısır ve acı biberle karıştırılır. Soya sosu ve sirke eklenir, karışımın üzerine mercanköşk otu serpiştirilir.   

Tava ısıtılır, gerekirse biraz sıvıyağ ilave edilir. Biftekler, kızgın tavada 5 dakika ya da sizin isteğinize göre kızartılır, bir kere çevrilir. Tavadan alınır ve ılık tutulur.

Tava silinir, gerekirse biraz sıvıyağ konulur ve karidesler pembeleşene kadar her tarafı 1-2 dakika kızartılır. Tavadan alınır. Kalan marine sos, tavaya alınır, 30 saniye fokurdayarak kaynatılır ve bifteklerle karideslerin üzerlerine dağıtılır. Hiç bekletmeden salsa ile servis edilir.

Tavsiye: Bifteklerin marine süresi uzatılabilir, ancak karidesler en fazla 1 saat marine edilmelidir. Çünkü yeşil limon suyu, karideslerin hassas ve leziz etini ‚pişirir’.

Farklı Hazırlama Şekli: Biftek (‚Turf‘) yerine tavuk göğsü, kuzu biftek ve domuz filetosu, karides (‚Surf‘)  yerine somon veya keler balığı gibi sert beyaz etli balık çeşitleri de kullanabilirsiniz.    

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 90 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Marine zaman: 60 dakika
1158 kJ / 276 kcal

Malzemeler 4 porsiyon

Surf ‘n’ Turf:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu
  • 2 yemek ayçiçek yağı, ayrıca kızartmak için biraz daha yağ
  • 4 adet küçük yağsız dana biftek veya bonfile
  • 12 adet büyük soyulmuş karides; başları ve kuyrukları üzerinde kalacak

Salsa:

  • 1 dilim karpuz, soyulmuş ve çekirdekleri ayıklanmış
  • ¼ salatalık, ortadan ikiye kesilmiş, çekirdek kısmı alınmış
  • 1 kuru soğan, soyulmuş ve kıyılmış
  • 75 g tatlı mısır
  • ½ yeşil acı biber, çekirdeği ayıklanmış ve küp küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosu
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 çay kaşığı kıyılmış taze mercanköşk otu