
Salatalık ve Kavun Salatası
Bu taptaze Salatalık ve Kavun salatası yaz aylarındaki barbekülere mükemmel şekilde eşlik ediyor.

Malzemeler 4 porsiyon
- 2 küçük salatalık (veya 1 büyük salatalık)
- 1 küçük kavun (örneğin kantalup kavunu, karpuz, kış kavunu)
- 200 g beyaz peynir
- 2 kırmızı tatlı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
- 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1-2 çay kaşığı bal
- Taze çekilmiş karabiber
Hazırlık
Salatayı hazırlamak için salatalığı yıkayın ve ince dilimler hâlinde doğrayın. Kavunu ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Biberleri ikiye kesin, tohumlarını ve sap kısmını çıkarın. Yıkayın ve şeritler hâlinde doğrayın.
Sosu hazırlamak için 1-2 yemek kaşığı doğranmış kavun, zeytinyağı, sirke, soya sosu ve balı blender yardımıyla karıştırın. Karabiber ekleyin. Sosu salataya dökün ve servis etmeden önce karıştırın.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 küçük salatalık (veya 1 büyük salatalık)
- 1 küçük kavun (örneğin kantalup kavunu, karpuz, kış kavunu)
- 200 g beyaz peynir
- 2 kırmızı tatlı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
- 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1-2 çay kaşığı bal
- Taze çekilmiş karabiber