Rozbif ve Avokadolu Suşi Pastası
Ara
filtre
Rozbif ve Avokadolu Suşi Pastası
Bookmark
199 / 288

Rozbif ve Avokadolu Suşi Pastası

Rozbif ve Avokadolu Suşi Pastası
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
959 kJ / 229 kcal
gres: 14.3 g
protein: 7 g
karbonhidratlar: 17.1 g

Malzemeler 1 porsiyon

  • 200 g pişmiş suşi pirinci

 

  • ½ avokado
  • 20 g salatalık (çekirdeksiz)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 50 g rozbif dilimleri

 

  • ½ nori yaprağı
  • 1 kırmızı ve 1 sarı hurma domates
  • Biraz tere

Omlet için:

  • 1 taze yumurta
  • 2 tutam şeker
  • 1 tutam tuz
  • biraz bitkisel yağ

Yaban turpu kreması için:

  • 1 tatlı kaşığı yaban turpu (cam kavanoz)
  • 1 yemek kaşığı krem peynir

 

Hazırlık

1 kek/ekmek pişirme kalıbı için, yaklaşık 15x8x5 cm

  1. Omlet için yumurta, şeker ve tuz iyice karıştırılır. Yapışmaz tava yağla nemlendirilmiş kağıt havlu ile yağlanır. Yumurta karışımı soğuk tavaya dökülür ve pişip katılaşana kadar orta ateşte (yanmaması için) pişirilir. Omlet, patates ezici ile küçük parçalara ezilir.
  2. Avokado ve salatalık küçük küpler halinde doğranır ve mayonezle karıştırılır. Rozbif parçalara doğranır.
  3. Yaban turpu kreması için yaban turpu ve krem peyniri iyice karıştırılıp küçük bir krema torbasına dökülür.
  4. Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve rozbif dilimleri yayılır. Üzerine avokado-salatalık-mayonez karışımı eklenir. Suşi pirincinin yarısı üstüne yayılır. Önce nori yaprağı ve ardından omlet üstüne yerleştirilir ve kalan suşi pirinci ile kaplanır.
  5. Streç folyo ile örtülür ve boşluk kalmayacak şekilde hafifçe bastırılır. Domatesler yıkanıp dilimlenir.
  6. Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Kalan streç folyo çıkarılır ve rozbife teriyaki sos sürülür. Suşi pastası, 4 yerinden yaban turpu kreması ile eşit şekilde süslenir, domates dilimleri ve tere ile süslenip servis yapılır. Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
959 kJ / 229 kcal
gres: 14.3 g
protein: 7 g
karbonhidratlar: 17.1 g

Malzemeler 1 porsiyon

  • 200 g pişmiş suşi pirinci

 

  • ½ avokado
  • 20 g salatalık (çekirdeksiz)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 50 g rozbif dilimleri

 

  • ½ nori yaprağı
  • 1 kırmızı ve 1 sarı hurma domates
  • Biraz tere

Omlet için:

  • 1 taze yumurta
  • 2 tutam şeker
  • 1 tutam tuz
  • biraz bitkisel yağ

Yaban turpu kreması için:

  • 1 tatlı kaşığı yaban turpu (cam kavanoz)
  • 1 yemek kaşığı krem peynir