Rozbif Rulosu

toplam süre 45 dak.
45 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

8 porsiyon
320 gr
pişmiş, baharatlandırılmış suşi pilavı
1 
adet küçük kornişon turşu
200 gr
taze rozbif
1 tatlı kaşığı
wasabi sos
1 
küçük kırmızı acı biber
3 yemek kaşığı
Bir kaç yaprak frenksoğanı

Ayrıca

streç film, bambu sarma hasırı, gazlı boynuz yakıcı
Besin değerleri (porsiyon başı): 384 kJ  /  91 kcal

Hazırlanış

Adım 1

Salatalık turşusu küçük küpler halinde doğranır, pilavla karıştırılır. Et, 25 gramlık ince dilimlere doğranır. Daha sonra yaklaşık 4x10 cm ölçüsünde olacak şekilde streç folyo arasına bastırılır. Et dilimlerinin her biri yeni streç folyoya koyulur, üzerine wasabi sürülür.

Adım 2

Suşi pilavı, elle şekil vererek 10 cm’lik 8 şerit haline getirilir, etlerin üzerine yerleştirilip streç filmle kapatılır. Bambu sarma hasırıyla eşit kalınlıkta rulolar haline getirilir. Kırmızı acı biber, boydan boya ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır, yıkanır ve ince şeritlere doğranır.

Adım 3

Streç folyo çıkartılır ve et rulolarının üst kısmı, gazlı boynuz yakıcıyla hafifçe „kızartılır“. Rulolar tekrar folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Folyoyla birlikte 4-5 dilime doğrandıktan sonra folyo çıkartılır. Suşi’ye, Teriyaki & Marinade sürülür, frenksoğanı ve acı biberle süslenip servis edilir.

Recept-ID: 674

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Salatalık turşusu küçük küpler halinde doğranır, pilavla karıştırılır. Et, 25 gramlık ince dilimlere doğranır. Daha sonra yaklaşık 4x10 cm ölçüsünde olacak şekilde streç folyo arasına bastırılır. Et dilimlerinin her biri yeni streç folyoya koyulur, üzerine wasabi sürülür.

Suşi pilavı, elle şekil vererek 10 cm’lik 8 şerit haline getirilir, etlerin üzerine yerleştirilip streç filmle kapatılır. Bambu sarma hasırıyla eşit kalınlıkta rulolar haline getirilir. Kırmızı acı biber, boydan boya ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır, yıkanır ve ince şeritlere doğranır.

Streç folyo çıkartılır ve et rulolarının üst kısmı, gazlı boynuz yakıcıyla hafifçe „kızartılır“. Rulolar tekrar folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Folyoyla birlikte 4-5 dilime doğrandıktan sonra folyo çıkartılır. Suşi’ye, Teriyaki & Marinade sürülür, frenksoğanı ve acı biberle süslenip servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.