Ara
filtre
Bookmark
17 / 215

Rozbif Rulosu

Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 384 kJ / 92 kcal

Malzemeler 8 bölümleri için

  • 320 g pişmiş, baharatlandırılmış suşi pilavı
  • 1 adet küçük kornişon turşu
  • 200 g taze rozbif
  • 1 çay kaşığı wasabi sos
  • 1 küçük kırmızı acı biber
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marinade Sos
  • Bir kaç yaprak frenksoğanı
  • Ayrıca: streç film, bambu sarma hasırı, gazlı boynuz yakıcı

 

 

Hazırlık

Salatalık turşusu küçük küpler halinde doğranır, pilavla karıştırılır. Et, 25 gramlık ince dilimlere doğranır. Daha sonra yaklaşık 4x10 cm ölçüsünde olacak şekilde streç folyo arasına bastırılır. Et dilimlerinin her biri yeni streç folyoya koyulur, üzerine wasabi sürülür.

Suşi pilavı, elle şekil vererek 10 cm’lik 8 şerit haline getirilir, etlerin üzerine yerleştirilip streç filmle kapatılır. Bambu sarma hasırıyla eşit kalınlıkta rulolar haline getirilir. Kırmızı acı biber, boydan boya ikiye bölünür, çekirdekleri ayıklanır, yıkanır ve ince şeritlere doğranır.

Streç folyo çıkartılır ve et rulolarının üst kısmı, gazlı boynuz yakıcıyla hafifçe „kızartılır“. Rulolar tekrar folyoya sarılır ve yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Folyoyla birlikte 4-5 dilime doğrandıktan sonra folyo çıkartılır. Suşi’ye, Teriyaki & Marinade sürülür, frenksoğanı ve acı biberle süslenip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 8 bölümleri için

  • 320 g pişmiş, baharatlandırılmış suşi pilavı
  • 1 adet küçük kornişon turşu
  • 200 g taze rozbif
  • 1 çay kaşığı wasabi sos
  • 1 küçük kırmızı acı biber
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marinade Sos
  • Bir kaç yaprak frenksoğanı
  • Ayrıca: streç film, bambu sarma hasırı, gazlı boynuz yakıcı