Ara
filtre
Bookmark
179 / 230

Renkli Sebze ve Zeytin-Soya Soslu Dip Sos

Hazırlanma zamanı: 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1836 kJ / 439 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 120 g tatlı patates
  • 120 g havuç
  • 240 g küçük patates
  • 120 g kabak
  • 100 g sarı biber
  • 120 g brokoli
  • 12 kiraz domates (yakl. 120 g)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Otlar, arzuya göre, örneğin kekik, biberiye, fesleğen
  • 200 ml sebze suyu

Zeytin-soya soslu dip sos için:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 40 ml)
  • 60 g az tuzlu ve acı olmayan yeşil zeytin (çekirdeksiz)
  • ¼ yemek kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı elma püresi
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kapari

Hazırlık

  1. Tatlı patates ve havuçlar soyulur ve patateslerle birlikte yıkanır. Tatlı patatesler ve havuçlar parçalara doğranır, patatesler ortadan ikiye bölünür ve hepsi yaklaşık 5 dakika pişirilir
  2. Kabak yıkanır ve uçları kesilir. Biber ortadan ikiye kesilir, ayıklanır, yıkanır ve kabak ile lokma büyüklüğünde parçalara doğranır. Brokolinin çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Domatesler yıkanır.
  3. Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Büyük bir kâsede zeytinyağı ve soya sosu iyice karıştırılır. Patatesler ve sebzeler ile arzu edilen otlar eklenir ve karıştırılır.
  4. Sebze suyu derin bir fırın tepsisine veya büyük bir pişirme kabına dökülür, üzerine sebzeler yayılır ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
  5. Zeytin-soya soslu dip sos için, kapari hariç tüm malzemeler mikserde püre haline getirilir. Kapari ince doğranır ve ilave edilir. Fırın tepsisi veya pişirme kabı fırından çıkarılır, üzerine zeytin-soya soslu dip sos gezdirilir ve isteğe göre ekmekle servis yapılır.

BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 120 g tatlı patates
  • 120 g havuç
  • 240 g küçük patates
  • 120 g kabak
  • 100 g sarı biber
  • 120 g brokoli
  • 12 kiraz domates (yakl. 120 g)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Otlar, arzuya göre, örneğin kekik, biberiye, fesleğen
  • 200 ml sebze suyu

Zeytin-soya soslu dip sos için:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 40 ml)
  • 60 g az tuzlu ve acı olmayan yeşil zeytin (çekirdeksiz)
  • ¼ yemek kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı elma püresi
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kapari