
240 / 339
Renkli Sebze ve Zeytin-Soya Soslu Dip Sos

zaman
50 dakika
Hazırlanma zamanı:
50 dakika
1836 kJ / 438 kcal
gres:
31.5 g
protein:
7.6 g
karbonhidratlar:
30.2 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 120 g tatlı patates
- 120 g havuç
- 240 g küçük patates
- 120 g kabak
- 100 g sarı biber
- 120 g brokoli
- 12 kiraz domates (yakl. 120 g)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Otlar, arzuya göre, örneğin kekik, biberiye, fesleğen
- 200 ml sebze suyu
Zeytin-soya soslu dip sos için:
- 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 40 ml)
- 60 g az tuzlu ve acı olmayan yeşil zeytin (çekirdeksiz)
- ¼ yemek kaşığı limon suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı elma püresi
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı kapari
Hazırlık
- Tatlı patates ve havuçlar soyulur ve patateslerle birlikte yıkanır. Tatlı patatesler ve havuçlar parçalara doğranır, patatesler ortadan ikiye bölünür ve hepsi yaklaşık 5 dakika pişirilir
- Kabak yıkanır ve uçları kesilir. Biber ortadan ikiye kesilir, ayıklanır, yıkanır ve kabak ile lokma büyüklüğünde parçalara doğranır. Brokolinin çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Domatesler yıkanır.
- Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Büyük bir kâsede zeytinyağı ve soya sosu iyice karıştırılır. Patatesler ve sebzeler ile arzu edilen otlar eklenir ve karıştırılır.
- Sebze suyu derin bir fırın tepsisine veya büyük bir pişirme kabına dökülür, üzerine sebzeler yayılır ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
- Zeytin-soya soslu dip sos için, kapari hariç tüm malzemeler mikserde püre haline getirilir. Kapari ince doğranır ve ilave edilir. Fırın tepsisi veya pişirme kabı fırından çıkarılır, üzerine zeytin-soya soslu dip sos gezdirilir ve isteğe göre ekmekle servis yapılır.
BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
50 dakika
Hazırlanma zamanı:
50 dakika
1836 kJ / 438 kcal
gres:
31.5 g
protein:
7.6 g
karbonhidratlar:
30.2 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 120 g tatlı patates
- 120 g havuç
- 240 g küçük patates
- 120 g kabak
- 100 g sarı biber
- 120 g brokoli
- 12 kiraz domates (yakl. 120 g)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Otlar, arzuya göre, örneğin kekik, biberiye, fesleğen
- 200 ml sebze suyu
Zeytin-soya soslu dip sos için:
- 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 40 ml)
- 60 g az tuzlu ve acı olmayan yeşil zeytin (çekirdeksiz)
- ¼ yemek kaşığı limon suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı elma püresi
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı kapari