Ara
filtre
Renkli Sebze Parçaları ile Vegan Pilav
Bookmark
259 / 269

Renkli Sebze Parçaları ile Vegan Pilav

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1277 kJ / 305 kcal

Malzemeler 2 bölümleri için

Pilav için:

  • 125 g basmati pirinci
  • Yakl. 100 g küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı vegan margarin
  • Yakl. 150 ml sebze suyu
  • 1-1½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Biraz taze çekilmiş beyaz biber

Sebze baharat karışımı için:

  • 50 ml sebze suyu
  • 1 tutam tuz
  • ½ tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam taze çekilmiş beyaz biber

Sebzeli üst malzeme için:

  • 50 g kırmızı biber
  • 50 g mantar (veya kral istiridye mantarı)
  • 50 g patlıcan
  • 50'şer g sarı ve yeşil kabak
  • 6 adet kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 30 g roka
  • İsteğe bağlı: kırmızı toz biber

Hazırlık

  1. Pilav için pirinç yıkanıp süzülür. Soğanlar soyulur, irice doğranır ve bir tencerede ısıtılmış yağda hafifçe kavrulur. Pirinç ve margarin de eklenip kavurmaya devam edilir. Sebze suyu, soya sosu, şeker ve biber ilave edilip üzerini kapatarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır.
  2. Sebze baharat karışımı için tüm malzemeler iyice karıştırılır. Sebzeli üst malzeme için tüm sebzeler hazırlanır ve lokma büyüklüğünde parçalara doğranır. Yağ bir tavada ısıtılır ve sebzeler şu sırayla kavrulur: biber, mantar, patlıcan, kabak ve çeri domates. Baharat karışımı eklenir ve sıvı neredeyse tamamen buharlaşana kadar kavurmaya devam edilir.
  3. Sebzeler pilavla karıştırılır ve tabaklara yerleştirilir. Roka yıkanır, kurulanır, pilavı süslemek için kullanılır, isteğe bağlı olarak toz kırmızı biber serpilir ve servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 2 bölümleri için

Pilav için:

  • 125 g basmati pirinci
  • Yakl. 100 g küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı vegan margarin
  • Yakl. 150 ml sebze suyu
  • 1-1½ yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Biraz taze çekilmiş beyaz biber

Sebze baharat karışımı için:

  • 50 ml sebze suyu
  • 1 tutam tuz
  • ½ tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam taze çekilmiş beyaz biber

Sebzeli üst malzeme için:

  • 50 g kırmızı biber
  • 50 g mantar (veya kral istiridye mantarı)
  • 50 g patlıcan
  • 50'şer g sarı ve yeşil kabak
  • 6 adet kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 30 g roka
  • İsteğe bağlı: kırmızı toz biber