Pratik tatlı patatesli havuçlu çorba

toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

 

Krem şanti, Kikkoman Mirin ve taze otlarla lezzet verilmiş tatlı patates, havuç ve soğanlı lezzetli ve kaymak kıvamında çorba.

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
tatlı patates
300 gr
havuç
1 
adet küçük soğan
1 tatlı kaşığı
tereyağı
750 ml
et suyu
 ¼ demet
maydanoz
 ¼ demet
frenk soğanı
100 gr
krema
2 ½ yemek kaşığı
Taze çekilmiş karabiber
3 ½ yemek kaşığı
Besin değerleri (porsiyon başı): 957 kJ  /  229 kcal
9,1 gr Yağ
4,1 gr Protein
33,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tatlı patates ve havuçların kabuğunu soyup yıkayın ve parçalara bölün. Soğanı soyun ve küp küp doğrayın.

Adım 2

Tereyağını bir tencerede ısıtın, tatlı patatesleri, havuçları ve soğanı ekleyin ve 5 dakika soteleyin.

Adım 3

Et suyunu ekleyin, kaynatın ve kapağını kapatarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. 

Adım 4

Otları yıkayın, hafifçe kurulayın, ince ince veya rulo yaparak doğrayın. Kremayı yavaşça çırpın. 

Adım 5

Çorbayı püre kıvamına getirin ve soya sosu ve karabiberle lezzetlendirin. Çırpılmış kremayı ve yeşilliklerin yarısını ekleyin, Mirin ile çeşnilendirin ve çorba kaselerine veya tabaklara doldurun.

Adım 6

Kalan yeşillikleri üzerine serperek servis edin. 

Püf noktası:

Kızartılmış baget dilimleriyle ve üzerine peynirle servis edin.

Taze zencefil ekleyerek çorbayı tamamlayın. 

Pul biber ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1035

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tatlı patates ve havuçların kabuğunu soyup yıkayın ve parçalara bölün. Soğanı soyun ve küp küp doğrayın.

Tereyağını bir tencerede ısıtın, tatlı patatesleri, havuçları ve soğanı ekleyin ve 5 dakika soteleyin.

Et suyunu ekleyin, kaynatın ve kapağını kapatarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. 

Otları yıkayın, hafifçe kurulayın, ince ince veya rulo yaparak doğrayın. Kremayı yavaşça çırpın. 

Çorbayı püre kıvamına getirin ve soya sosu ve karabiberle lezzetlendirin. Çırpılmış kremayı ve yeşilliklerin yarısını ekleyin, Mirin ile çeşnilendirin ve çorba kaselerine veya tabaklara doldurun.

Kalan yeşillikleri üzerine serperek servis edin. 

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.