Ara
filtre
Portakal ve Hardal Soslu Susamlı Tavuk
Bookmark
72 / 92

Portakal ve Hardal Soslu Susamlı Tavuk

Hazırlanma zamanı: 1 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 966 kJ / 231 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 600 g tavuk göğsü filetosu
  • 60 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 100 g bebek roka
  • 10'ar adet sarı ve kırmızı kiraz domates
  • 2 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı patates nişastası
  • 50'şer gram siyah ve beyaz susam
  • Kızartma için yağ
  • 50 ml portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı hardal

Hazırlık

Tavuk göğsü filetosu hafifçe dokunarak kurulanır, şeritler halinde doğranır ve Teriyaki Marine sos ile bir derin dondurucu torbasına yerleştirilir. Torba hava geçirmez şekilde kapatılır, hafifçe masaj yapılır ve buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika bekletilir.

Roka ve domatesler iyice yıkanır. Hamur için yumurta akları nişasta ve 2 çorba kaşığı suyla karıştırılır. Tavuk göğsü filetosunun suyu süzülür, dikkatlice kurulanır ve hamura batırılır. Üzerine susam serpilir ve kızgın yağda kızartılır.

Portakal suyu ve hardal karıştırılır. Susamlı tavuk, roka, domates, portakal hardal sosu ve isteğe göre mascarpone peynirli mus ile servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 600 g tavuk göğsü filetosu
  • 60 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 100 g bebek roka
  • 10'ar adet sarı ve kırmızı kiraz domates
  • 2 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı patates nişastası
  • 50'şer gram siyah ve beyaz susam
  • Kızartma için yağ
  • 50 ml portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı hardal