Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar
Ara
filtre
Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar
Bookmark
34 / 92

Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar

Hazırlanma zamanı: 25 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 635 kJ / 152 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 30 küçük kalamar 
  • 1 demet maydanoz
  • 3 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml zeytinyağı
  • 200 ml

Hazırlık

Kalamarlar temizlenir, birkaç kol kısmı kenara alınır ve kurulanır. Otlar yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılıp doğranır. Sarımsak soyulur ve ince rendelenir. Otlar, sarımsak, tuz ve 80 ml yağ ile karıştırılır. 

Kalamarlar ve birkaç kol parçaları kalan yağda hafifçe kızartılıp soğumaya bırakılır, Kikkoman Ponzu Limonlu soya sosu ilave ederek glaze edilir. Kalamarlar servise hazırlanır, üzerine otlu yağ gezdirilir isteğe göre fesleğenle süslenip servis yapılır.

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 30 küçük kalamar 
  • 1 demet maydanoz
  • 3 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml zeytinyağı
  • 200 ml