Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar
Ara
filtre
Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar
Bookmark
34 / 92

Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar

Ponzu ve Otlu Yağlı Izgara Kalamar
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
635 kJ / 151 kcal
Yağ: 10.5 g
protein: 8.8 g
karbonhidratlar: 4.9 g

Malzemeler 10 porsiyon

  • 30 küçük kalamar 
  • 1 demet maydanoz
  • 3 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml zeytinyağı
  • 200 ml

 

 

Hazırlık

Kalamarlar temizlenir, birkaç kol kısmı kenara alınır ve kurulanır. Otlar yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılıp doğranır. Sarımsak soyulur ve ince rendelenir. Otlar, sarımsak, tuz ve 80 ml yağ ile karıştırılır. 

Kalamarlar ve birkaç kol parçaları kalan yağda hafifçe kızartılıp soğumaya bırakılır, Kikkoman Ponzu Limonlu soya sosu ilave ederek glaze edilir. Kalamarlar servise hazırlanır, üzerine otlu yağ gezdirilir isteğe göre fesleğenle süslenip servis yapılır.

zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
635 kJ / 151 kcal
Yağ: 10.5 g
protein: 8.8 g
karbonhidratlar: 4.9 g

Malzemeler 10 porsiyon

  • 30 küçük kalamar 
  • 1 demet maydanoz
  • 3 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml zeytinyağı
  • 200 ml