Ara
filtre
Ponzu Sosta Marine Edilmiş Dana Biftek
Bookmark
35 / 289

Ponzu Sosta Marine Edilmiş Dana Biftek

Hazırlanma zamanı: 20 dakika

Malzemeler 2 porsiyon

Izgara patatesler:

  • 1 kg tatlı patates
  • 60 g tereyağı

Hazırlık

  1. Su bir tencerede kaynatılır, patatesler kabuğu ile eklenir ve su tekrar kaynayana kadar beklenir. Daha sonra patatesler çıkartılır, kurulanır, dilimler halinde doğranıp ızgaraya yerleştirilir. Orta ateşte yaklaşık 10 dakika ızgarada pişirilir, fırça yardımıyla üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
  2. Kikkoman Ponzu limonlu soya sosu ve zeytinyağı bir çalkalayıcı kapta karıştırılır. Marinat, etin üzerine dökülür ve en az 2 saat bekletilir. Biftekler ızgaraya yerleştirilir ve istenen pişirme noktasına kadar pişirilir. En sevdiğiniz Kikkoman Teriyaki sosla her iki taraftan glaze edilir. Izgara tatlı patates ve dilediğiniz salata ile hemen sıcak olarak servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 2 porsiyon

Izgara patatesler:

  • 1 kg tatlı patates
  • 60 g tereyağı