Ponzu Soslu Küçük Somon Biftek
Ara
filtre
Ponzu Soslu Küçük Somon Biftek
Bookmark
70 / 92

Ponzu Soslu Küçük Somon Biftek

Ponzu Soslu Küçük Somon Biftek

Malzemeler 4 porsiyon

  • 200 g taze somon 
  • 1 adet yeşil soğan 
  • 80 gr turp 
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Shichimi baharat veya çili veya

Hazırlık

Somon eşit parçalar halinde doğranır - Sashimi gibi. Biraz tuz ilave edilir. Sarımsak, dilimler halinde doğranır ve çıtır kıvam alana kadar kavrulur. Turp temizlenir, küp küp doğranır ve Ponzu sos ile püre haline getirilir.

Yağ, tavada ısıtılır ve somon her iki taraftan kısa ve yüksek ısıda kızartılır  (sadece yüzeyin pişmesi için). Tavadan çıkartılır ve biraz soğumaya bırakılır. Şeritler halinde kesilir ve bir tepsiye yerleştirilir. İnce kıyılmış soğan ve kavrulmuş sarımsak ile süslenir, üzerine Kikkoman Ponzu sos damlatılır. Ponzu-turplu dip sos ile servis edilir. 

Malzemeler 4 porsiyon

  • 200 g taze somon 
  • 1 adet yeşil soğan 
  • 80 gr turp 
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Shichimi baharat veya çili veya