Pişmiş Domatesli ve Nohutlu Fırında Patates
Ara
filtre
Pişmiş Domatesli ve Nohutlu Fırında Patates
Bookmark
255 / 339

Pişmiş Domatesli ve Nohutlu Fırında Patates

Pişmiş Domatesli ve Nohutlu Fırında Patates
zaman 90 dakika
Hazırlanma zamanı: 90 dakika
1455 kJ / 347 kcal
gres: 3.6 g
protein: 15 g
karbonhidratlar: 58.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 büyük patates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 100 g yarı kurutulmuş domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu konserve nohut
  • 250 g doğranmış domates
  • Birkaç kekik dalı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sauce
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 100 g Crème fraîche (taze krema)
  • 2 yemek kaşığı frenk soğanı halkaları

Hazırlık

Patatesler yıkanır, birkaç kez çatalla delinir, alüminyum folyoya sarılıp önceden ısıtılmış fırında ızgarada 200° C'de (fanlı fırın: 180° C) yaklaşık 70-80 dakika pişirilir.

Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar küçük küpler halinde doğranır, sarımsak ezilir. Kurutulmuş domatesler şeritler halinde kesilir. Yağ bir tavada ısıtılır, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur. Nohutlar yıkanır ve süzülür, doğranmış ve yarı kurutulmuş domatesler eklenir ve yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır.

Teriyaki Sauce eklenir ve yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Elma sirkesi ile tatlandırılır. Patatesler dikkatlice folyodan çıkarılır, uzunlamasına kesilir, hafifçe açılır ve pişmiş domates ve nohutla doldurulur. Creme fraîche ve frenk soğanı ile süslenip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 90 dakika
Hazırlanma zamanı: 90 dakika
1455 kJ / 347 kcal
gres: 3.6 g
protein: 15 g
karbonhidratlar: 58.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 büyük patates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 100 g yarı kurutulmuş domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu konserve nohut
  • 250 g doğranmış domates
  • Birkaç kekik dalı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sauce
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 100 g Crème fraîche (taze krema)
  • 2 yemek kaşığı frenk soğanı halkaları