Phó gà

toplam süre 35 dak.

Malzemeler

4 porsiyon

Tavuk için:

240 gr
tavuk göğsü

Et suyu için:

1 
adet soğan
Pişirmek için sade yağ
1 litre
et suyu
1 
yıldız anason
1 
tarçın çubuğu
2 ½ yemek kaşığı
yemek kaşığı balık sosu (isteğe göre)
Tuz, karabiber

Diğer iç malzemeler:

300 gr
pirinç noodle
 ¾ demet
kişniş
2 
dal Tayland fesleğeni
2 
dal nane
1 
küçük acı biber
1 
organik misket limon (işlenmemiş)
200 gr
Maş fasulyesi filizi
Besin değerleri (porsiyon başı): 1661 kJ  /  396 kcal
6 gr Yağ
47 gr Protein
47 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk göğsü ince dilimler halinde kesilir ve en az 30 dakika Kikkoman Teriyaki Marine marine edilir. 

Adım 2

Çorba suyu için soğan küp küp doğranır, tereyağında hafif kızarana kadar kavrulur ve üzerine et suyu dökülür. Baharatlar eklenir ve kapağı kapalı yaklaşık 30 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çorba suyu, gerekirse balık sosuyla tatlandırılır ve süzgeçten süzülür.

Adım 3

Bu sırada pirinç noodle'in üzerine sıcak, hafif tuzlu su dökülür ve yaklaşık 6 dakika bekletilir. Kişniş, Tayland fesleğeni ve nane kıyılır, acı biber küçük halkalar halinde kesilir. Misket limonu sekize bölünür. Marine edilmiş tavuk etinin suyu süzülür. Et suyuna ilave edilir ve 3 dakika pişirilir.

Adım 4

Pirinç noodle'in suyu süzgeçte süzüldükten sonra Maş fasulyesi filizleri ile birlikte çorba kaselerine veya çukur tabaklara alınır. Üstüne doğranmış otlar ve biber halkaları serpildikten sonra üzerine kaynayan et suyu dökülür. Tavuk parçaları çorba kaselerine veya tabaklara dağıtılır. Sekize bölünmüş misket limonuyla süslenip servis edilir.

Recept-ID: 107

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk göğsü ince dilimler halinde kesilir ve en az 30 dakika Kikkoman Teriyaki Marine marine edilir. 

Çorba suyu için soğan küp küp doğranır, tereyağında hafif kızarana kadar kavrulur ve üzerine et suyu dökülür. Baharatlar eklenir ve kapağı kapalı yaklaşık 30 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çorba suyu, gerekirse balık sosuyla tatlandırılır ve süzgeçten süzülür.

Bu sırada pirinç noodle'in üzerine sıcak, hafif tuzlu su dökülür ve yaklaşık 6 dakika bekletilir. Kişniş, Tayland fesleğeni ve nane kıyılır, acı biber küçük halkalar halinde kesilir. Misket limonu sekize bölünür. Marine edilmiş tavuk etinin suyu süzülür. Et suyuna ilave edilir ve 3 dakika pişirilir.

Pirinç noodle'in suyu süzgeçte süzüldükten sonra Maş fasulyesi filizleri ile birlikte çorba kaselerine veya çukur tabaklara alınır. Üstüne doğranmış otlar ve biber halkaları serpildikten sonra üzerine kaynayan et suyu dökülür. Tavuk parçaları çorba kaselerine veya tabaklara dağıtılır. Sekize bölünmüş misket limonuyla süslenip servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.