Ara
filtre
Phó gà
Bookmark
116 / 238

Phó gà

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1661 kJ / 397 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Tavuk için:

  • 240 g tavuk göğsü,
  • 80 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • Et suyu için:
  • 1 adet soğan
  • Pişirmek için sade yağ
  • 1 l  et suyu
  • 1 yıldız anason
  • 1 tarçın çubuğu
  • 2-3 yemek kaşığı balık sosu (isteğe göre)
  • Tuz, karabiber

Diğer iç malzemeler:

  • 300 g pirinç noodle
  • 1/4 demet kişniş
  • 2 dal Tayland fesleğeni
  • 2 dal nane
  • 1 küçük acı biber
  • 1 organik misket limon (işlenmemiş)
  • 200 g Maş fasulyesi filizi

Hazırlık

Tavuk göğsü ince dilimler halinde kesilir ve en az 30 dakika Kikkoman Teriyaki Marine'de marine edilir. 

Çorba suyu için soğan küp küp doğranır, tereyağında hafif kızarana kadar kavrulur ve üzerine et suyu dökülür. Baharatlar eklenir ve kapağı kapalı yaklaşık 30 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çorba suyu, gerekirse balık sosuyla tatlandırılır ve süzgeçten süzülür.

Bu sırada pirinç noodle'in üzerine sıcak, hafif tuzlu su dökülür ve yaklaşık 6 dakika bekletilir. Kişniş, Tayland fesleğeni ve nane kıyılır, acı biber küçük halkalar halinde kesilir. Misket limonu sekize bölünür. Marine edilmiş tavuk etinin suyu süzülür. Et suyuna ilave edilir ve 3 dakika pişirilir.

Pirinç noodle'in suyu süzgeçte süzüldükten sonra Maş fasulyesi filizleri ile birlikte çorba kaselerine veya çukur tabaklara alınır. Üstüne doğranmış otlar ve biber halkaları serpildikten sonra üzerine kaynayan et suyu dökülür. Tavuk parçaları çorba kaselerine veya tabaklara dağıtılır. Sekize bölünmüş misket limonuyla süslenip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

Tavuk için:

  • 240 g tavuk göğsü,
  • 80 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • Et suyu için:
  • 1 adet soğan
  • Pişirmek için sade yağ
  • 1 l  et suyu
  • 1 yıldız anason
  • 1 tarçın çubuğu
  • 2-3 yemek kaşığı balık sosu (isteğe göre)
  • Tuz, karabiber

Diğer iç malzemeler:

  • 300 g pirinç noodle
  • 1/4 demet kişniş
  • 2 dal Tayland fesleğeni
  • 2 dal nane
  • 1 küçük acı biber
  • 1 organik misket limon (işlenmemiş)
  • 200 g Maş fasulyesi filizi