Ara
filtre
Bookmark
70 / 215

Peynir ve Bolonez Soya Soslu Burgu Makarna

Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 2790 kJ / 667 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Bolonez soya sosu için:

  • 200 g karışık kıyma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml tavuk suyu
  • *4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı patates unu
  • taze çekilmiş karabiber

Peynir sosu ve makarna için:

  • 240 g burgu (fusilli) makarna
  • 2-3 sap fesleğen
  • 400 g yeşil kuşkonmaz (yakl. 8 adet)
  • 80 g kiraz domates (yakl. 8 tane)
  • 2 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80 ml beyaz şarap
  • 80 g gorgonzola
  • 160 ml tavuk suyu
  • 160 g krema
  • taze çekilmiş karabiber

*Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.

Hazırlık

1. Bolonez soya sosu için kıyma, ısıtılmış zeytinyağında kavrulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker eklenir ve kısa süre pişmeye bırakılır. Patates unu 4 çay kaşığı soğuk su ile karıştırılır, sosa eklenir ve kısa süre kaynatılır. Sos kara biberle tatlandırılıp sıcak tutulur.

2. Makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Fesleğen yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılıp ince ince doğranır.

3. Peynir sosu için kuşkonmaz yıkanır, alt kısmının üçte biri soyulur ve 3-4 cm uzunluğunda çapraz şekilde doğranır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Arpacık soğanlarının kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.

4. Kuşkonmaz ve domatesler bir tavada 1 çorba kaşığı ısıtılmış yağda kısa süre kızartılır, daha sonra çıkartılır ve sıcak tutulur. Tavada kalan yağ ısıtılır, arpacık soğanları eklenir ve kavrulur. Beyaz şarap dökülür ve kaynatılır. Gorgonzola dilimlenir, tavuk suyu ve kremayla birlikte peynir sosuna eklenir, gorgonzolanın erimesi beklenir ve sos karabiberle tatlandırılır.

5. Makarna, domates ve kuşkonmaz peynir sosuna eklenir, karıştırılır ve tabaklara paylaştırılır. Bolonez soya sosu üstünde gezdirilir, biber ve fesleğen ile süslenir ve servis yapılır.

Malzemeler 4 bölümleri için

Bolonez soya sosu için:

  • 200 g karışık kıyma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml tavuk suyu
  • *4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı patates unu
  • taze çekilmiş karabiber

Peynir sosu ve makarna için:

  • 240 g burgu (fusilli) makarna
  • 2-3 sap fesleğen
  • 400 g yeşil kuşkonmaz (yakl. 8 adet)
  • 80 g kiraz domates (yakl. 8 tane)
  • 2 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80 ml beyaz şarap
  • 80 g gorgonzola
  • 160 ml tavuk suyu
  • 160 g krema
  • taze çekilmiş karabiber

*Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.