Ara
filtre
Patatesli Sebzeli Kroket
Bookmark
69 / 317

Patatesli Sebzeli Kroket

Patatesli Sebzeli Kroket
zaman 55 dakika
Hazırlanma zamanı: 55 dakika
1813 kJ / 433 kcal
Yağ: 25.4 g
protein: 8.1 g
karbonhidratlar: 41.9 g

Malzemeler 4 porsiyon

Sos için:

  • 80 g mayonez
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • ½ çay kaşığı toz zerdeçal
  • ½ tatlı kaşığı tabasco
  • ½ yemek kaşığı siyah susam

Kroketler için:

  • 1 küçük havuç
  • ¼ kırmızı dolmalık biber
  • 1 diş sarımsak
  • 50 g brokoli
  • 1 ½ yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 240 g patates püresi (hazır, soğuk)

Pane kaplama harcı için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Yakl. 40 g un
  • Yakl. 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • Fritöz için kızartma yağı

Hazırlık

  1. Sos için tüm malzemeler karıştırılır.
  2. Kroketler için havuç soyulur ve yıkanır. Biberler yıkanır ve havuç ile küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak soyulur ve ince doğranır. Brokoli ince doğranır ve yıkanır.
  3. Havuç, brokoli ve biber yaklaşık 1 dakika kaynar suda bekletilir ve iyice süzülür. Sebzeler, sarımsak, un, yumurta sarısı, soya sosu ve karabiber patates püresi ile iyice karıştırılır ve yaklaşık 1 saat soğuk yerde bekletilir.
  4. Pane kaplama harcı için yumurta soya sosuyla çırpılır. Patates-sebze karışımından parmak kalınlığında kroketler oluşturulur, önce un, sonra yumurta-soya sosu karışımına ve son olarak ekmek kırıntılarına bulanıp altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 4 dakika fritözde kızartılır.
  5. Patatesli sebzeli kroketler tabaklara yerleştirilir, isteğe göre limon dilimleriyle süslenip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 55 dakika
Hazırlanma zamanı: 55 dakika
1813 kJ / 433 kcal
Yağ: 25.4 g
protein: 8.1 g
karbonhidratlar: 41.9 g

Malzemeler 4 porsiyon

Sos için:

  • 80 g mayonez
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • ½ çay kaşığı toz zerdeçal
  • ½ tatlı kaşığı tabasco
  • ½ yemek kaşığı siyah susam

Kroketler için:

  • 1 küçük havuç
  • ¼ kırmızı dolmalık biber
  • 1 diş sarımsak
  • 50 g brokoli
  • 1 ½ yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 240 g patates püresi (hazır, soğuk)

Pane kaplama harcı için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Yakl. 40 g un
  • Yakl. 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • Fritöz için kızartma yağı