
129 / 339
Patatesli Sebzeli Kroket
Doğal fermente soya sosu
Ponzu Limonlu
Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
Ana Yemekler
Sebze
Vejetaryen
Bahar
Yaz mutfağı
Sonbahar mutfağı
Kış mutfağı

zaman
55 dakika
Hazırlanma zamanı:
55 dakika
1813 kJ / 433 kcal
gres:
25.4 g
protein:
8.1 g
karbonhidratlar:
41.9 g
Malzemeler 4 porsiyon
Sos için:
- 80 g mayonez
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
- ½ çay kaşığı toz zerdeçal
- ½ tatlı kaşığı tabasco
- ½ yemek kaşığı siyah susam
Kroketler için:
- 1 küçük havuç
- ¼ kırmızı dolmalık biber
- 1 diş sarımsak
- 50 g brokoli
- 1 ½ yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- taze çekilmiş karabiber
- 240 g patates püresi (hazır, soğuk)
Pane kaplama harcı için:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Yakl. 40 g un
- Yakl. 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Fritöz için kızartma yağı
Hazırlık
- Sos için tüm malzemeler karıştırılır.
- Kroketler için havuç soyulur ve yıkanır. Biberler yıkanır ve havuç ile küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak soyulur ve ince doğranır. Brokoli ince doğranır ve yıkanır.
- Havuç, brokoli ve biber yaklaşık 1 dakika kaynar suda bekletilir ve iyice süzülür. Sebzeler, sarımsak, un, yumurta sarısı, soya sosu ve karabiber patates püresi ile iyice karıştırılır ve yaklaşık 1 saat soğuk yerde bekletilir.
- Pane kaplama harcı için yumurta soya sosuyla çırpılır. Patates-sebze karışımından parmak kalınlığında kroketler oluşturulur, önce un, sonra yumurta-soya sosu karışımına ve son olarak ekmek kırıntılarına bulanıp altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 4 dakika fritözde kızartılır.
- Patatesli sebzeli kroketler tabaklara yerleştirilir, isteğe göre limon dilimleriyle süslenip servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
55 dakika
Hazırlanma zamanı:
55 dakika
1813 kJ / 433 kcal
gres:
25.4 g
protein:
8.1 g
karbonhidratlar:
41.9 g
Malzemeler 4 porsiyon
Sos için:
- 80 g mayonez
- 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
- ½ çay kaşığı toz zerdeçal
- ½ tatlı kaşığı tabasco
- ½ yemek kaşığı siyah susam
Kroketler için:
- 1 küçük havuç
- ¼ kırmızı dolmalık biber
- 1 diş sarımsak
- 50 g brokoli
- 1 ½ yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- taze çekilmiş karabiber
- 240 g patates püresi (hazır, soğuk)
Pane kaplama harcı için:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Yakl. 40 g un
- Yakl. 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Fritöz için kızartma yağı