
31 / 92
Patatesli Sebzeli Kroket
Doğal fermente soya sosu
Ponzu Limonlu Soya Sosu
Ana Yemekler
Sebze
Vejetaryen
Bahar mutfağı
Yaz mutfağı
Sonbahar mutfağı
Kış mutfağı

zaman
55 dakika
Hazırlanma zamanı:
55 dakika
1750 kJ / 418 kcal
gres:
24.6 g
protein:
7.2 g
karbonhidratlar:
40.9 g
Malzemeler 10 porsiyon
Sos için:
- 200 g mayonez
- 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu Soya Sosu
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tabasco
- 1 yemek kaşığı siyah susam
Kroketler için:
- 80 g havuç, küçük küpler halinde
- 100 g brokoli, ince kıyılmış
- 75 g kırmızı dolmalık biber, küçük küpler halinde
- 10 g ince kıyılmış sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 40 g sıvı yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 600 g patates püresi (hazır), soğuk
Pane kaplama harcı için:
- 110 g sıvı bütün yumurta
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Yakl. 100 g un
- yakl. 250 g panko ekmek kırıntısı
- Fritöz için kızartma yağı
Hazırlık
- Sos için tüm malzemeler karıştırılır.
- Kroketler için havuç, brokoli ve biber yaklaşık 1 dakika kaynar suda bekletilir ve iyice süzülür. Sebzeler, sarımsak, un, yumurta sarısı, soya sosu ve karabiber, patates püresi ile iyice karıştırılır ve yaklaşık 1 saat soğuk yerde bekletilir.
- Pane kaplama harcı için bütün yumurta soya sosuyla çırpılır. Patates-sebze karışımından parmak kalınlığında kroketler oluşturulur, önce un, sonra yumurta-soya sosu karışımına ve son olarak ekmek kırıntılarına batırılıp altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 4 dakika fritözde kızartılır.
- Patatesli sebzeli kroketler tabaklara yerleştirilir, isteğe göre limon dilimleriyle süslenip servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
55 dakika
Hazırlanma zamanı:
55 dakika
1750 kJ / 418 kcal
gres:
24.6 g
protein:
7.2 g
karbonhidratlar:
40.9 g
Malzemeler 10 porsiyon
Sos için:
- 200 g mayonez
- 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu Soya Sosu
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tabasco
- 1 yemek kaşığı siyah susam
Kroketler için:
- 80 g havuç, küçük küpler halinde
- 100 g brokoli, ince kıyılmış
- 75 g kırmızı dolmalık biber, küçük küpler halinde
- 10 g ince kıyılmış sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 40 g sıvı yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 600 g patates püresi (hazır), soğuk
Pane kaplama harcı için:
- 110 g sıvı bütün yumurta
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Yakl. 100 g un
- yakl. 250 g panko ekmek kırıntısı
- Fritöz için kızartma yağı