
Patatesli Mercimek Çorbası

Malzemeler 4 porsiyon
- 100 g kırmızı mercimek
- 200 g patates
- 2 adet havuç
- 1 maydanoz kökü (veya 1 küçük kereviz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8-10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- toz kimyon
- taze toz biber
- 1 kâse taze krema (Crème fraîche) (= 150 g)
- birkaç adet limon otu (melis otu) yaprağı
Hazırlık
Patatesler, havuçlar ve kereviz kökü soyulur ve küp küp doğranır. Tereyağı ısıtılır, mercimek ve sebzeler ilave edilip kısa süre pişirilir.1 litre su ilave edilir, bir taşım kaynatılır. Çorba yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte piştikten sonra püre haline getirilir, taze kremanın yarısıyla karıştırılır ve sosa sosu ve baharatlarla tatlandırılır.Çorba, kâse veya tabaklara alındıktan sonra kalan kremayla ve limonotu yaprağıyla süslenerek servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 100 g kırmızı mercimek
- 200 g patates
- 2 adet havuç
- 1 maydanoz kökü (veya 1 küçük kereviz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8-10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- toz kimyon
- taze toz biber
- 1 kâse taze krema (Crème fraîche) (= 150 g)
- birkaç adet limon otu (melis otu) yaprağı