Ara
filtre
Panko Tereyağ Soslu Poşe Edilmiş Morina
Bookmark
83 / 299

Haftanın Tarifi

Panko Tereyağ Soslu Poşe Edilmiş Morina

Panko Tereyağ Soslu Poşe Edilmiş Morina
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
2148 kJ / 514 kcal
gres: 21.1 g
protein: 38.3 g
karbonhidratlar: 38.7 g

Malzemeler 4 porsiyon

Hazırlık

  1. Arpacık soğanlar soyulur ve küp küp doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve ince ince doğranır. Limon ikiye bölünüp suyu sıkılır.
  2. Patatesler soyulur, yıkanır, ikiye bölünür ve kaynar suda yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Havuçlar soyulup yıkanır, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere doğranır ve yaklaşık 10 dakika sonra patateslere eklenir. Brokoli çiçekleri ayrılır, yıkanır, patates ve havuç karışımına eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir. Biber ikiye bölünüp ayıklanır, yıkanır ve küçük parçalara doğranır.
  3. Patates, havuç, brokoli ve biber hafif kızgın tereyağda sotelenir, sebze suyu eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir.
  4. Bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, arpacık soğan eklenir, bir miktar terletilir, tavadan alınır ve sıcak tutulur. Kalan ısıtılmış yağda panko ekmek kırıntısı, altın rengi kahverengi olana kadar düşük ila orta ateşte yavaşça kavrulur. Kalan tereyağı eklenip eritilir. Terletilen arpacık soğan, maydanoz ve limon suyu eklenir ve soya sosu ve karabiberle baharatlandırılır.
  5. Morina filetosu 4 parçaya kesilir ve poşe edilir, yani kaynama noktasının altındaki bir sıcaklıkta pişirilir. Patates ve sebze karışımı tabaklara dizilir, üzerine morina filetosu yerleştirildikten sonra panko tereyağı sosu gezdirilip servis edilir.
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
2148 kJ / 514 kcal
gres: 21.1 g
protein: 38.3 g
karbonhidratlar: 38.7 g

Malzemeler 4 porsiyon