Panko Tereyağ Soslu Poşe Edilmiş Morina

toplam süre 45 dak.
10 dak. hazırlık süresi
35 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
600 gr
morina filetosu (derisiz)
2 
arpacık soğan
 ¼ demet
maydanoz
1 
küçük limon
8 
küçük patates
2 
adet havuç
1 
adet brokoli
1 
sarı dolmalık biber
60 gr
tereyağı
50 ml
sebze suyu
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
Taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 2148 kJ  /  514 kcal
21,1 gr Yağ
38,3 gr Protein
38,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Arpacık soğanlar soyulur ve küp küp doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve ince ince doğranır. Limon ikiye bölünüp suyu sıkılır.

Adım 2

Patatesler soyulur, yıkanır, ikiye bölünür ve kaynar suda yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Havuçlar soyulup yıkanır, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere doğranır ve yaklaşık 10 dakika sonra patateslere eklenir. Brokoli çiçekleri ayrılır, yıkanır, patates ve havuç karışımına eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir. Biber ikiye bölünüp ayıklanır, yıkanır ve küçük parçalara doğranır.

Adım 3

Patates, havuç, brokoli ve biber hafif kızgın tereyağda sotelenir, sebze suyu eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir.

Adım 4

Bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, arpacık soğan eklenir, bir miktar terletilir, tavadan alınır ve sıcak tutulur. Kalan ısıtılmış yağda panko ekmek kırıntısı, altın rengi kahverengi olana kadar düşük ila orta ateşte yavaşça kavrulur. Kalan tereyağı eklenip eritilir. Terletilen arpacık soğan, maydanoz ve limon suyu eklenir ve soya sosu ve karabiberle baharatlandırılır.

Adım 5

Morina filetosu 4 parçaya kesilir ve poşe edilir, yani kaynama noktasının altındaki bir sıcaklıkta pişirilir. Patates ve sebze karışımı tabaklara dizilir, üzerine morina filetosu yerleştirildikten sonra panko tereyağı sosu gezdirilip servis edilir.

Recept-ID: 841

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Arpacık soğanlar soyulur ve küp küp doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve ince ince doğranır. Limon ikiye bölünüp suyu sıkılır.

Patatesler soyulur, yıkanır, ikiye bölünür ve kaynar suda yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Havuçlar soyulup yıkanır, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlere doğranır ve yaklaşık 10 dakika sonra patateslere eklenir. Brokoli çiçekleri ayrılır, yıkanır, patates ve havuç karışımına eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir. Biber ikiye bölünüp ayıklanır, yıkanır ve küçük parçalara doğranır.

Patates, havuç, brokoli ve biber hafif kızgın tereyağda sotelenir, sebze suyu eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir.

Bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, arpacık soğan eklenir, bir miktar terletilir, tavadan alınır ve sıcak tutulur. Kalan ısıtılmış yağda panko ekmek kırıntısı, altın rengi kahverengi olana kadar düşük ila orta ateşte yavaşça kavrulur. Kalan tereyağı eklenip eritilir. Terletilen arpacık soğan, maydanoz ve limon suyu eklenir ve soya sosu ve karabiberle baharatlandırılır.

Morina filetosu 4 parçaya kesilir ve poşe edilir, yani kaynama noktasının altındaki bir sıcaklıkta pişirilir. Patates ve sebze karışımı tabaklara dizilir, üzerine morina filetosu yerleştirildikten sonra panko tereyağı sosu gezdirilip servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.