Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı
Ara
filtre
Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı
Bookmark
148 / 339

Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı

Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
1488 kJ / 355 kcal
gres: 22.9 g
protein: 19.7 g
karbonhidratlar: 16.9 g

Malzemeler 4 porsiyon

Hazırlık

  1. Deniz tarakları yıkanır, kurulanır ve 2 yemek kaşığı kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sosa yatırılır. Bu sayede deniz tarağı kızartıldığında güzel bir parlaklık ve karamel rengi elde eder.
  2. Mozzarella peyniri süzülür ve pancarla birlikte 0,3 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Her ikisi de geniş, yuvarlak bir tabağa yelpaze şeklinde yerleştirilir.
  3. Vinegret sos için, kalan Teriyaki sos, sirke, bal ve 3 yemek kaşığı yağ karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.
  4. Kalan ısıtılmış yağda deniz tarakları tavada (ø 26 cm) yaklaşık 3-5 dakika kızartılır. Tere filizi kesilir. Mozzarella ve pancarın üzerine salata sosu gezdirilir, üzerine deniz tarakları dizilir, tere serpilir ve servis edilir. Yanına çıtır köy ekmeği güzel gider.

İpucu: Vinegret malzemelerinin teriyaki sos ile birleşimi, vinegret sosa özellikle Japon mutfağında popüler olan tipik umami lezzetini verir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
1488 kJ / 355 kcal
gres: 22.9 g
protein: 19.7 g
karbonhidratlar: 16.9 g

Malzemeler 4 porsiyon