Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı
Ara
filtre
Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı
Bookmark
261 / 289

recipe of the week

Pancar-Mozzarella-Carpacciolu Deniz Tarağı

Hazırlanma zamanı: 25 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1488 kJ / 356 kcal

Malzemeler 4 porsiyon

  • 8 adet deniz tarağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
  • 2 parça mozzarella (her biri 125 g)
  • 2 pişmiş pancar (yakl. 400 g)
  • 2-3 yemek kaşığı açık renkli balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1 kâse tere filizi (mikro filiz)

Hazırlık

  1. Deniz tarakları yıkanır, kurulanır ve 2 yemek kaşığı kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sosa yatırılır. Bu sayede deniz tarağı kızartıldığında güzel bir parlaklık ve karamel rengi elde eder.
  2. Mozzarella peyniri süzülür ve pancarla birlikte 0,3 mm kalınlığında dilimler halinde kesilir. Her ikisi de geniş, yuvarlak bir tabağa yelpaze şeklinde yerleştirilir.
  3. Vinegret sos için, kalan Teriyaki sos, sirke, bal ve 3 yemek kaşığı yağ karıştırılır ve karabiberle tatlandırılır.
  4. Kalan ısıtılmış yağda deniz tarakları tavada (ø 26 cm) yaklaşık 3-5 dakika kızartılır. Tere filizi kesilir. Mozzarella ve pancarın üzerine salata sosu gezdirilir, üzerine deniz tarakları dizilir, tere serpilir ve servis edilir. Yanına çıtır köy ekmeği güzel gider.

İpucu: Vinegret malzemelerinin teriyaki sos ile birleşimi, vinegret sosa özellikle Japon mutfağında popüler olan tipik umami lezzetini verir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 porsiyon

  • 8 adet deniz tarağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
  • 2 parça mozzarella (her biri 125 g)
  • 2 pişmiş pancar (yakl. 400 g)
  • 2-3 yemek kaşığı açık renkli balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1 kâse tere filizi (mikro filiz)