
Otantik Poke Bowl

Malzemeler 4 porsiyon
- 200 g suşi veya yasemin pirinci
- 1 küçük rezene
- 2 avokado
- 1/2 salatalık
- 75 g şeker bezelye
- 12 adet Frenk turpu
- 250 g somon (sashimi kalitesi)
- 2-3 yemek kaşığ Kikkoman Poke Sauce
- 1 yemek kaşığı siyah susam taneleri
- taze kişniş
- 1 yemek kaşığı siyah susam (serpmek için)
Hazırlık
Pirinç, paket talimatına göre pişirilir. Hafifçe soğumaya bırakılır, daha sonra 4 kâseye dağıtılır.
Rezene, çok ince dilimler halinde doğranır ve buz gibi suya konulur. Avokadolar dilimlenir, salatalık küp küp doğranır ve turplar ortadan ikiye bölünür. Şeker bezelye bir süzgece alınır ve üzerine kaynar su dökülür.
Somonun derisi alınır ve küp küp doğranır. Doğranmış somon, Kikkoman Poke Sauce ve susam taneleri karıştırılır.
Rezene, salatalık, avokado, turp, şeker bezelye, somon ve taze kişniş her bir kâsedeki pilavın üzerine yerleştirilip üzerine susam serpilir. Garnitür olarak ekstra Kikkoman Poke Sauce ile servis yapılır
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 200 g suşi veya yasemin pirinci
- 1 küçük rezene
- 2 avokado
- 1/2 salatalık
- 75 g şeker bezelye
- 12 adet Frenk turpu
- 250 g somon (sashimi kalitesi)
- 2-3 yemek kaşığ Kikkoman Poke Sauce
- 1 yemek kaşığı siyah susam taneleri
- taze kişniş
- 1 yemek kaşığı siyah susam (serpmek için)