Omletli Sebzeli Bento Kutusu

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
1 yemek kaşığı
iri doğranmış badem
Füme kırmızı toz biber
25 gr
pirinç eriştesi
1 
mini pak choi
 ½ 
kırmızı dolmalık biber
30 gr
mantar (örn. mini kral istiridye mantarı)
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
3 ½ yemek kaşığı
1 ½ tatlı kaşığı
bal
Taze çekilmiş karabiber
2 
yumurta
1 
adet nori yaprağı

Hazırlanış

Adım 1

Badem gerekirse kavrulur ve üzerine kırmızı toz biber serpiştirilir. Pirinç eriştesi gerekirse parçalara kesilir ve paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanır. 

Adım 2

Bu sırada pak choi temizlenir, şeritler halinde doğranır ve yıkanır. Biber güzelce ayıklanır, yıkanır ve küp küp doğranır. Mantarlar temizlenir ve boyutuna göre ikiye bölünür. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır, pak choi, kırmızı biber ve mantarlar eklenir, yaklaşık 4-6 dakika kavrulur, 1 yemek kaşığı teriyaki sos ile baharatlandırılır ve çıkarılır. 

Adım 3

Kalan teriyaki sos, 2 yemek kaşığı soya sosu, bal ve 5 yemek kaşığı su kalan pişirme yağına eklenir, hafif suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır, karabiber eklenir ve alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza doldurulur.

Adım 4

Omlet için yumurtalar yarım çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle çırpılır, kalan ısıtılmış yağda pişirilir ve geniş şeritler halinde kesilir. Nori yaprağı ince şeritler halinde kesilir, erişte ve soya sosunun geri kalanıyla karıştırılır. 

Adım 5

Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, badem serpiştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır. 

Recept-ID: 655

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Badem gerekirse kavrulur ve üzerine kırmızı toz biber serpiştirilir. Pirinç eriştesi gerekirse parçalara kesilir ve paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanır. 

Bu sırada pak choi temizlenir, şeritler halinde doğranır ve yıkanır. Biber güzelce ayıklanır, yıkanır ve küp küp doğranır. Mantarlar temizlenir ve boyutuna göre ikiye bölünür. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır, pak choi, kırmızı biber ve mantarlar eklenir, yaklaşık 4-6 dakika kavrulur, 1 yemek kaşığı teriyaki sos ile baharatlandırılır ve çıkarılır. 

Kalan teriyaki sos, 2 yemek kaşığı soya sosu, bal ve 5 yemek kaşığı su kalan pişirme yağına eklenir, hafif suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır, karabiber eklenir ve alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza doldurulur.

Omlet için yumurtalar yarım çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle çırpılır, kalan ısıtılmış yağda pişirilir ve geniş şeritler halinde kesilir. Nori yaprağı ince şeritler halinde kesilir, erişte ve soya sosunun geri kalanıyla karıştırılır. 

Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, badem serpiştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır. 

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.