Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)
Tatlı soya soslu Mochi topları yapmak için yöntem ve malzemeler. Çok popüler bir Japon tatlısı.
Malzemeler
Tatlı soya sosu için:
Pirinç unlu toplar için:
Hazırlanış
Adım 1
Tatlı soya sosu için:
- Beyaz şarabı bir tencerede kaynatın.
- Maden suyu, şeker ve Kikkoman soya sosunu ekleyip şeker eriyene kadar pişirmeye devam edin.
- Ocağı kısın, patates ununu 3 yemek kaşığı su ile çırpın ve kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Tekrar kısa bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Adım 2
Pirinç unlu toplar için:
Tofuyu iyice süzün, bir kaseye koyun ve bir spatula ile iyice ezin.
Adım 3
Glütenli pirinç ununu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle iyice yoğurun.
Adım 4
Hamuru yaklaşık 6 top olacak şekilde şekillendirin. Her biri elle 18 g gelecek şekilde olsun.
Adım 5
Bir tencerede yeterince su kaynatın ve pirinç unlu topları pişirin 3-4 dakika. Isıyı azaltın ve topları yüzeye çıkana kadar pişirin.
Adım 6
Topları güzelce ıslatın ve her şişin üzerine 3 adet top gelecek şekilde geçirin. Dilerseniz kızgın bir tavada az sıvı yağda iki tarafını da kısaca kızartın. Servis tabaklarına yerleştirin ve üzerine dökülen tatlı soya sosuyla (pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmış) servis edin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Recept-ID: 949
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet