Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)

toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Tatlı soya soslu Mochi topları yapmak için yöntem ve malzemeler. Çok popüler bir Japon tatlısı.

Malzemeler

6 porsiyon

Tatlı soya sosu için:

3 yemek kaşığı
tatlı beyaz şarap
200 ml
maden suyu
6 yemek kaşığı
esmer şeker
3 ½ yemek kaşığı
patates unu (veya mısır unu)

Pirinç unlu toplar için:

150 gr
yumuşak tofu (ipeksi tofu)
150 gr
glütenli pirinç unu
Dilerseniz kızarmış topların üzerine bitkisel yağ
Besin değerleri (porsiyon başı): 904 kJ  /  216 kcal
5,3 gr Yağ
5,8 gr Protein
35,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tatlı soya sosu için:

  1. Beyaz şarabı bir tencerede kaynatın.
  2. Maden suyu, şeker ve Kikkoman soya sosunu ekleyip şeker eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  3. Ocağı kısın, patates ununu 3 yemek kaşığı su ile çırpın ve kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Tekrar kısa bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Adım 2

Pirinç unlu toplar için:

Tofuyu iyice süzün, bir kaseye koyun ve bir spatula ile iyice ezin.

Adım 3

Glütenli pirinç ununu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle iyice yoğurun.

Adım 4

Hamuru yaklaşık 6 top olacak şekilde şekillendirin. Her biri elle 18 g gelecek şekilde olsun.

Adım 5

Bir tencerede yeterince su kaynatın ve pirinç unlu topları pişirin 3-4 dakika. Isıyı azaltın ve topları yüzeye çıkana kadar pişirin.

Adım 6

Topları güzelce ıslatın ve her şişin üzerine 3 adet top gelecek şekilde geçirin. Dilerseniz kızgın bir tavada az sıvı yağda iki tarafını da kısaca kızartın. Servis tabaklarına yerleştirin ve üzerine dökülen tatlı soya sosuyla (pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmış) servis edin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Recept-ID: 949

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tatlı soya sosu için:

  1. Beyaz şarabı bir tencerede kaynatın.
  2. Maden suyu, şeker ve Kikkoman soya sosunu ekleyip şeker eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  3. Ocağı kısın, patates ununu 3 yemek kaşığı su ile çırpın ve kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Tekrar kısa bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Pirinç unlu toplar için:

Tofuyu iyice süzün, bir kaseye koyun ve bir spatula ile iyice ezin.

Glütenli pirinç ununu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle iyice yoğurun.

Hamuru yaklaşık 6 top olacak şekilde şekillendirin. Her biri elle 18 g gelecek şekilde olsun.

Bir tencerede yeterince su kaynatın ve pirinç unlu topları pişirin 3-4 dakika. Isıyı azaltın ve topları yüzeye çıkana kadar pişirin.

Topları güzelce ıslatın ve her şişin üzerine 3 adet top gelecek şekilde geçirin. Dilerseniz kızgın bir tavada az sıvı yağda iki tarafını da kısaca kızartın. Servis tabaklarına yerleştirin ve üzerine dökülen tatlı soya sosuyla (pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmış) servis edin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.