
Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)
Tatlı soya soslu Mochi topları yapmak için yöntem ve malzemeler. Çok popüler bir Japon tatlısı.

Malzemeler 6 porsiyon
Tatlı soya sosu için:
- 3 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
- 200 ml maden suyu
- 6 yemek kaşığı esmer şeker
- 4 yemek kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
- 3 ½ yemek kaşığı patates unu (veya mısır unu)
Pirinç unlu toplar için:
- 150 g yumuşak tofu (ipeksi tofu)
- 150 g glütenli pirinç unu
- Dilerseniz kızarmış topların üzerine bitkisel yağ
Hazırlık
Tatlı soya sosu için:
- Beyaz şarabı bir tencerede kaynatın.
- Maden suyu, şeker ve Kikkoman soya sosunu ekleyip şeker eriyene kadar pişirmeye devam edin.
- Ocağı kısın, patates ununu 3 yemek kaşığı su ile çırpın ve kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Tekrar kısa bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Pirinç unlu toplar için:
- Tofuyu iyice süzün, bir kaseye koyun ve bir spatula ile iyice ezin.
- Glütenli pirinç ununu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle iyice yoğurun.
- Hamuru yaklaşık 6 top olacak şekilde şekillendirin. Her biri elle 18 g gelecek şekilde olsun.
- Bir tencerede yeterince su kaynatın ve pirinç unlu topları pişirin 3-4 dakika.
- Isıyı azaltın ve topları yüzeye çıkana kadar pişirin.
- Topları güzelce ıslatın ve her şişin üzerine 3 adet top gelecek şekilde geçirin.
- Dilerseniz kızgın bir tavada az sıvı yağda iki tarafını da kısaca kızartın.
- Servis tabaklarına yerleştirin ve üzerine dökülen tatlı soya sosuyla (pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmış) servis edin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 6 porsiyon
Tatlı soya sosu için:
- 3 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
- 200 ml maden suyu
- 6 yemek kaşığı esmer şeker
- 4 yemek kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
- 3 ½ yemek kaşığı patates unu (veya mısır unu)
Pirinç unlu toplar için:
- 150 g yumuşak tofu (ipeksi tofu)
- 150 g glütenli pirinç unu
- Dilerseniz kızarmış topların üzerine bitkisel yağ