Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)
Ara
filtre
Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)
Bookmark
39 / 339

Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)

Tatlı soya soslu Mochi topları yapmak için yöntem ve malzemeler. Çok popüler bir Japon tatlısı.

Mitarashi-Dango (Tatlı soya soslu Mochi topları)
zaman 20 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
904 kJ / 216 kcal
gres: 5,3 g
protein: 5,8 g
karbonhidratlar: 35,3 g

Malzemeler 6 porsiyon

Tatlı soya sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
  • 200 ml maden suyu
  • 6 yemek kaşığı esmer şeker      
  • 4 yemek kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
  • 3 ½ yemek kaşığı patates unu (veya mısır unu)

Pirinç unlu toplar için:

  • 150 g yumuşak tofu (ipeksi tofu)
  • 150 g glütenli pirinç unu   
  • Dilerseniz kızarmış topların üzerine bitkisel yağ

Hazırlık

Tatlı soya sosu için:

  1. Beyaz şarabı bir tencerede kaynatın.
  2. Maden suyu, şeker ve Kikkoman soya sosunu ekleyip şeker eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  3. Ocağı kısın, patates ununu 3 yemek kaşığı su ile çırpın ve kaynayan suya karıştırarak ekleyin. Tekrar kısa bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Pirinç unlu toplar için:

  1. Tofuyu iyice süzün, bir kaseye koyun ve bir spatula ile iyice ezin.
  2. Glütenli pirinç ununu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle iyice yoğurun.
  3. Hamuru yaklaşık 6 top olacak şekilde şekillendirin. Her biri elle 18 g gelecek şekilde olsun.
  4. Bir tencerede yeterince su kaynatın ve pirinç unlu topları pişirin 3-4 dakika.
  5. Isıyı azaltın ve topları yüzeye çıkana kadar pişirin.
  6. Topları güzelce ıslatın ve her şişin üzerine 3 adet top gelecek şekilde geçirin.
  7. Dilerseniz kızgın bir tavada az sıvı yağda iki tarafını da kısaca kızartın.
  8. Servis tabaklarına yerleştirin ve üzerine dökülen tatlı soya sosuyla (pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmış) servis edin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 20 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 10 dakika
904 kJ / 216 kcal
gres: 5,3 g
protein: 5,8 g
karbonhidratlar: 35,3 g

Malzemeler 6 porsiyon

Tatlı soya sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
  • 200 ml maden suyu
  • 6 yemek kaşığı esmer şeker      
  • 4 yemek kaşığı doğal fermente Kikkoman soya sosu
  • 3 ½ yemek kaşığı patates unu (veya mısır unu)

Pirinç unlu toplar için:

  • 150 g yumuşak tofu (ipeksi tofu)
  • 150 g glütenli pirinç unu   
  • Dilerseniz kızarmış topların üzerine bitkisel yağ