Mirin ile sıcak tavuk ve bal kabağı salatası

toplam süre 50 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. marine süresi
25 dak. pişme süresi

Fırında pişirilmiş bal kabağı veya sakız kabak parçaları, çeri domates, mini hıyar ve çıtır çıtır maruldan yapılan pratik salata. Terbiyeli kızarmış tavuk şeritleri, Kikkoman Mirin ve kızarmış susam yağı sosu.

Malzemeler

4 porsiyon
400 gr
bal kabağı (ör. Hokkaido)
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ tatlı kaşığı
doğranmış biberiye
Taze çekilmiş karabiber
 ¼ tatlı kaşığı
ayıklanmış kekik
400 gr
derisiz tavuk göğsü veya budu
200 gr
çeri domates
2 ½ 
mini hıyar
150 gr
salata yaprakları (soğutulmuş)
1 tatlı kaşığı
hardal
2 yemek kaşığı
5 ½ yemek kaşığı
limon suyu
Besin değerleri (porsiyon başı): 1597 kJ  /  380 kcal
16,3 gr Yağ
26,9 gr Protein
29,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırını üst/alt ayarını açarak önceden 200°C'ye ısıtın (konveksiyonlu fırında 180°C). Bal kabağını yıkayın, 2 cm büyüklüğünde küpler şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı, biberiye, 1 yemek kaşığı soya soyu, karabiber ve 2 yemek kaşığı Mirin ile karıştırın. Bal kabağı karışımını pişirme kabına veya küçük bir pişirme kağıdına yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Adım 2

Terbiye için kalan zeytinyağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, kekik, karabiber ve 3 yemek kaşığı Mirin'i karıştırın. Tavuğu terbiyeleyin ve kısa süre buzdolabında bekletin.

Adım 3

Domates ve hıyarları yıkayın, domatesleri ikiye, hıyarları ince şeritlere bölün. Marulu yıkayıp kurutma aletinde çevirerek kurutun.

Adım 4

Sos için hardal, susam yağı, limon suyu, kalan soya sosu ve karabiberi karıştırıp Mirin ile çeşnilendirin.

Adım 5

Tavuğu yapışmaz tavada kızıl kahverengi olana kadar 5-8 dakika kızartın.

Adım 6

Sakız kabak, domates, hıyar ve sıcak tavuğu tabağa koyup ve üzerine sosu ekleyerek servis edin.

Püf noktası

Sakız kabak yerine közlenmiş dolmalık biber parçaları kullanabilirsiniz.

Vejetaryen seçenek olarak tavuk yerine vegan közlenmiş çubuklar veya tofu kullanabilirsiniz.

Yanında közlenmiş bal kabağı veya ay çekirdeği servis edin.

Recept-ID: 1033

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırını üst/alt ayarını açarak önceden 200°C'ye ısıtın (konveksiyonlu fırında 180°C). Bal kabağını yıkayın, 2 cm büyüklüğünde küpler şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı, biberiye, 1 yemek kaşığı soya soyu, karabiber ve 2 yemek kaşığı Mirin ile karıştırın. Bal kabağı karışımını pişirme kabına veya küçük bir pişirme kağıdına yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Terbiye için kalan zeytinyağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, kekik, karabiber ve 3 yemek kaşığı Mirin'i karıştırın. Tavuğu terbiyeleyin ve kısa süre buzdolabında bekletin.

Domates ve hıyarları yıkayın, domatesleri ikiye, hıyarları ince şeritlere bölün. Marulu yıkayıp kurutma aletinde çevirerek kurutun.

Sos için hardal, susam yağı, limon suyu, kalan soya sosu ve karabiberi karıştırıp Mirin ile çeşnilendirin.

Tavuğu yapışmaz tavada kızıl kahverengi olana kadar 5-8 dakika kızartın.

Sakız kabak, domates, hıyar ve sıcak tavuğu tabağa koyup ve üzerine sosu ekleyerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.