Minik Patatesli Baharatlı Ballı Soya Soslu Tavuk Budu

2,5 2 oy
toplam süre 140 dak.
100 dak. hazırlık süresi
40 dak. marine süresi

Zahmetsiz bir fırın yemeği tarifi. Tavuk butları ve garnitürlerin hepsi aynı tepside piştiğinde az bulaşık çıkıyor!

Malzemeler

4 porsiyon

Marinat için:

5 yemek kaşığı
bal
1 yemek kaşığı
balzamik sirke
2 tatlı kaşığı
sarımsak tozu
2 tatlı kaşığı
toz zencefil
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
4 
tavuk budu

Garnitür için:

400 gr
minik patates
4 
diş sarımsak
12 
kiraz domates (yakl. 120 g)
100 gr
yeşil fasulye (körpe çalı fasulyesi)
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 1902 kJ  /  454 kcal
21,5 gr Yağ
32,3 gr Protein
31,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Marinasyon için malzemeler bir kâsede iyice karıştırılır.

Adım 2

Tavuk butları yıkanır, kaynar su dolu büyük bir tencereye alınır, yaklaşık 10 saniye haşlanır, soğuk suyla soğutulup kurulanır.

Adım 3

Tavuk butların her iki tarafı, çatalla birçok kez delinir, ancak etin kemik kısımlarına batırmamaya çalışılır. Tavuk butları, marinasyon kâsesine alınır ve sosun ete nüfuz etmesi için iyice ovulur. Etin üstü streç film ile kapatılır ve 40-50 dakika marine edilir.

Adım 4

Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Butlar, derili kısmı aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir (kalan sos bir kenara alınır).

Adım 5

Patatesler ve sarımsaklar tavuk butlarının etrafına dağıtılır ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

Adım 6

Fırın tepsisi fırından çıkarılır ve tavuk butları bir kez çevrilir. Domatesler yıkanıp patateslerin arasına yerleştirilir.

Adım 7

Kalan sosun bir kısmı tavuk butlara sürülür, patateslerin ve domateslerin üzerine kalan sos gezdirilir.

Adım 8

Fırın sıcaklığı 230°C'ye yükseltilir ve 12-15 dakika daha pişirilir (tavuk butlarının boyutuna göre pişirme süresi uzatılır).

Adım 9

Fasulyeler yıkanır, uçları kesilir, 2-3 dakika tavada kızgın yağda sotelenir, hafifçe tuz ve karabiber eklenir.

Adım 10

Fırın tepsisi fırından çıkarılır ve fasulye ile süslenir. Tavuk butlarının üzerine fırın tepsisindeki pişirme suyu gezdirilir ve hepsi olduğu gibi servis edilir.

Ipucu:

BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.

Recept-ID: 24

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Marinasyon için malzemeler bir kâsede iyice karıştırılır.

Tavuk butları yıkanır, kaynar su dolu büyük bir tencereye alınır, yaklaşık 10 saniye haşlanır, soğuk suyla soğutulup kurulanır.

Tavuk butların her iki tarafı, çatalla birçok kez delinir, ancak etin kemik kısımlarına batırmamaya çalışılır. Tavuk butları, marinasyon kâsesine alınır ve sosun ete nüfuz etmesi için iyice ovulur. Etin üstü streç film ile kapatılır ve 40-50 dakika marine edilir.

Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Butlar, derili kısmı aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir (kalan sos bir kenara alınır).

Patatesler ve sarımsaklar tavuk butlarının etrafına dağıtılır ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

Fırın tepsisi fırından çıkarılır ve tavuk butları bir kez çevrilir. Domatesler yıkanıp patateslerin arasına yerleştirilir.

Kalan sosun bir kısmı tavuk butlara sürülür, patateslerin ve domateslerin üzerine kalan sos gezdirilir.

Fırın sıcaklığı 230°C'ye yükseltilir ve 12-15 dakika daha pişirilir (tavuk butlarının boyutuna göre pişirme süresi uzatılır).

Fasulyeler yıkanır, uçları kesilir, 2-3 dakika tavada kızgın yağda sotelenir, hafifçe tuz ve karabiber eklenir.

Fırın tepsisi fırından çıkarılır ve fasulye ile süslenir. Tavuk butlarının üzerine fırın tepsisindeki pişirme suyu gezdirilir ve hepsi olduğu gibi servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.