Minik Patatesli Baharatlı Ballı Soya Soslu Tavuk Budu
Ara
filtre
Bookmark
35 / 230

Minik Patatesli Baharatlı Ballı Soya Soslu Tavuk Budu

Hazırlanma zamanı: 2 saat
Marine zaman: 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1902 kJ / 455 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Marinat için:

  • 10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 100 ml)
  • 5 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 tavuk budu

Garnitür için:

  • 400 g minik patates
  • 4 diş sarımsak
  • 12 kiraz domates (yakl. 120 g)
  • 100 g yeşil fasulye (körpe çalı fasulyesi)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

  1. Marinasyon için malzemeler bir kâsede iyice karıştırılır.
  2. Tavuk butları yıkanır, kaynar su dolu büyük bir tencereye alınır, yaklaşık 10 saniye haşlanır, soğuk suyla soğutulup kurulanır.
  3. Tavuk butların her iki tarafı, çatalla birçok kez delinir, ancak etin kemik kısımlarına batırmamaya çalışılır. Tavuk butları, marinasyon kâsesine alınır ve sosun ete nüfuz etmesi için iyice ovulur. Etin üstü streç film ile kapatılır ve 40-50 dakika marine edilir.
  4. Fırın önceden 200°C üst/alt ayarında (180°C konveksiyon) ısıtılır. Butlar, derili kısmı aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir (kalan sos bir kenara alınır).
  5. Patatesler ve sarımsaklar tavuk butlarının etrafına dağıtılır ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
  6. Fırın tepsisi fırından çıkarılır ve tavuk butları bir kez çevrilir. Domatesler yıkanıp patateslerin arasına yerleştirilir.
  7. Kalan sosun bir kısmı tavuk butlara sürülür, patateslerin ve domateslerin üzerine kalan sos gezdirilir.
  8. Fırın sıcaklığı 230°C'ye yükseltilir ve 12-15 dakika daha pişirilir (tavuk butlarının boyutuna göre pişirme süresi uzatılır).
  9. Fasulyeler yıkanır, uçları kesilir, 2-3 dakika tavada kızgın yağda sotelenir, hafifçe tuz ve karabiber eklenir.
  10. Fırın tepsisi fırından çıkarılır ve fasulye ile süslenir. Tavuk butlarının üzerine fırın tepsisindeki pişirme suyu gezdirilir ve hepsi olduğu gibi servis edilir.

BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

Marinat için:

  • 10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 100 ml)
  • 5 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 tavuk budu

Garnitür için:

  • 400 g minik patates
  • 4 diş sarımsak
  • 12 kiraz domates (yakl. 120 g)
  • 100 g yeşil fasulye (körpe çalı fasulyesi)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber