Marine Edilmiş Yumurta ve Jambonlu Ramen

toplam süre 200 dak.
80 dak. hazırlık süresi
120 dak. pişme süresi

Bu kolay tarifle akşam yemeği için evde leziz, domuz etli ve erişteli geleneksel Japon rameni yapın.

Malzemeler

4 porsiyon

Ramen konsantresi için (yakl. 6 porsiyon):

3 
kuru domates
4 ½ parça / tane
kurutulmuş mantar (örn. Porçini mantarı, normal mantar, shiitake mantarı)
1 
diş sarımsak
1 
küçük pırasa parçası (yakl. 3 cm)
1 
küçük zencefil parçası (yakl. 1 cm)
1 yemek kaşığı
hazır et suyu
4 yemek kaşığı
şeker
1 tutam
taze çekilmiş karabiber

Marine edilmiş yumurtalar için:

2 
yumurta
2 yemek kaşığı
tavuk suyu
1 ½ yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
şeker

Ramen çorbası için:

200 gr
ramen makarnası (noodle)
16 yemek kaşığı
ramen konsantresi
1,4 litre
sıcak favori et suyu (örn. tavuk, dana, sebze, balık)
1 
yeşil soğan
120 gr
favori jambon (dilimlenmiş)
4 yemek kaşığı
kavrulmuş soğan
8 
küçük nori yaprak parçaları
Taze çekilmiş beyaz biber
Besin değerleri (porsiyon başı): 1640 kJ  /  387 kcal
10 gr Yağ
23,8 gr Protein
50 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Ramen konsantresi için soya sosu, kuru domates ve mantar karıştırılıp bir gece bekletilir.

Adım 2

Sarımsak soyulur ve ince doğranır. Pırasa yıkanır ve ince halkalar halinde doğranır.

Adım 3

Zencefil soyulur ve dilimlenir, sarımsak, pırasa, hazır et suyu, şeker, biber ve soya sosu karışımı (1) ile birlikte kaynatılır.

Adım 4

Ramen konsantresi ocaktan alınır, soğumaya bırakılır ve ince bir süzgeçten geçirilir.

Adım 5

Marine edilmiş yumurtalar için, yumurtalar isteğe göre pişirilir ve soyulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker kaynatılır, yumurtalar ile birlikte dondurucu poşetine alınır, havası çıkartılır ve 1-2 saat marine edilir.

Adım 6

Ramen çorbası için makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Dört Donburi kasesine 3½-4 yemek kaşığı ramen konsantresi koyulur ve her birinin üzerine 350 ml sıcak et suyu dökülür. Makarna iyice süzülür ve çorbaya eklenir.

Adım 7

Taze soğan ince halkalara doğranır ve yıkanır. Yumurtalar ikiye bölünür. Jambon, marine edilmiş yumurta ve kızarmış soğan ile çorbaya eklenir ve taze soğan ve nori yapraklarıyla süslenir. İsteğe göre toz biber serpiştirilir ve servis yapılır.

Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 128

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Ramen konsantresi için soya sosu, kuru domates ve mantar karıştırılıp bir gece bekletilir.

Sarımsak soyulur ve ince doğranır. Pırasa yıkanır ve ince halkalar halinde doğranır.

Zencefil soyulur ve dilimlenir, sarımsak, pırasa, hazır et suyu, şeker, biber ve soya sosu karışımı (1) ile birlikte kaynatılır.

Ramen konsantresi ocaktan alınır, soğumaya bırakılır ve ince bir süzgeçten geçirilir.

Marine edilmiş yumurtalar için, yumurtalar isteğe göre pişirilir ve soyulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker kaynatılır, yumurtalar ile birlikte dondurucu poşetine alınır, havası çıkartılır ve 1-2 saat marine edilir.

Ramen çorbası için makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Dört Donburi kasesine 3½-4 yemek kaşığı ramen konsantresi koyulur ve her birinin üzerine 350 ml sıcak et suyu dökülür. Makarna iyice süzülür ve çorbaya eklenir.

Taze soğan ince halkalara doğranır ve yıkanır. Yumurtalar ikiye bölünür. Jambon, marine edilmiş yumurta ve kızarmış soğan ile çorbaya eklenir ve taze soğan ve nori yapraklarıyla süslenir. İsteğe göre toz biber serpiştirilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.