Ara
filtre
Marine Edilmiş Somon Izgara
Bookmark
198 / 289

Marine Edilmiş Somon Izgara

Hazırlanma zamanı: 1 saat

Malzemeler 4 porsiyon

Izgara sebzeler:

  • 200 g kiraz domates
  • 200 g sarı kabak
  • 100 g kırmızı soğan
  • 6-8 yabani mantar veya normal mantar
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik

Izgara karpuz:

  • 4 dilim karpuz
  • Serpiştirmek için ponzu sos

Hazırlık

  1. Portakal kabuğu ince rendelenir ve bir kenara alınır. Portakal ikiye bölünür ve suyu bir kâseye sıkılır, Kikkoman soya sosu ve ponzu eklenir ve iyice karıştırılır. Somon yıkanır ve 200 g'lık parçalara kesilir. İçinde marinat bulunan kâseye yerleştirilir (derili kısmı yukarıda olacak şekilde) ve 30 dakika marine edilir.
  2. Sebzeler için dressing sosun hazırlanması: ponzu sos, zeytinyağı, kekik ve karabiber ile karıştırılır. Kiraz domatesler ikiye bölünür, kabak ve soğan, dilimler halinde doğranır ve mantarlarla birlikte bir ızgara tepsisine yerleştirilir. Hepsinin üzerine dressing sos serpiştirilir ve her iki tarafta birkaç dakika ızgarada pişirilir. Karpuz dilimleri doğrudan ızgara teli üzerinde kızartılır ve üzerine ponzu sos serpiştirilir.
  3. Somon, marine sostan çıkartılır ve mutfak kâğıdı ile kurulanır. Izgaraya yerleştirilir (derili kısmı aşağıda olacak şekilde) ve çıtır çıtır olana kadar kızartılır, daha sonra çevrilir ve diğer tarafta 2-3 dakika kızartılır. Izgara sebzeler ve karpuz ile servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 porsiyon

Izgara sebzeler:

  • 200 g kiraz domates
  • 200 g sarı kabak
  • 100 g kırmızı soğan
  • 6-8 yabani mantar veya normal mantar
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik

Izgara karpuz:

  • 4 dilim karpuz
  • Serpiştirmek için ponzu sos