Ara
filtre
Mantarlı Soya Soslu Penne
Bookmark
13 / 269

Mantarlı Soya Soslu Penne

Hazırlanma zamanı: 50 dakika

Malzemeler 8 bölümleri için

  • 700 g penne makarna
  • 250 g pioppini mantarı
  • 500 g mantar
  • 350 g karışık kıyma
  • 250 g sosis
  • 1 adet soğan
  • 3/4 su bardağı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu
  • 3/4 bardak beyaz şarap
  • 2 diş sarımsak
  • Tercihe göre krema
  • sızma zeytinyağı
  • Tatlandırmak için parmesan peyniri

Hazırlık

  1. İlk önce orta boy bir soğan çok ince dilimler halinde doğranır.
  2. Soğan, biraz yağ ile tavada kızartılır.
  3. Soğan altın sarısı rengi aldığında, kıyma ve doğranmış sosis eklenir. İyice karıştırılır ve et orta ateşte pişirilir.
  4. Bu arada, ocağın üzerine başka bir tava alınır, ezilmiş sarımsaklar biraz yağda kavrulur. İyice kızardıktan sonra, temizlenmiş ve küçük parçalara doğranmış mantarlar eklenir. Güzelce karıştırdıktan sora, kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
  5. ¾ bardak beyaz şarabın yarısı ve ¾ bardak soya sosunun yarısı bir bardağa dökülür ve et iyice pişer pişmez ete eklenir. Kalan beyaz şarap ve kalan soya sosu başka bir bardağa alınır, mantarlara dökülür ve karıştırılır.
  6. Mantarlar ete eklenir, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Krema eklenir ve karıştırılır. Hepsi pişmiş makarnaya eklenir, tatlandırılır ve üzerine parmesan peyniri serperek sıcak servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 8 bölümleri için

  • 700 g penne makarna
  • 250 g pioppini mantarı
  • 500 g mantar
  • 350 g karışık kıyma
  • 250 g sosis
  • 1 adet soğan
  • 3/4 su bardağı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu
  • 3/4 bardak beyaz şarap
  • 2 diş sarımsak
  • Tercihe göre krema
  • sızma zeytinyağı
  • Tatlandırmak için parmesan peyniri