Mantarlı Dolgulu Patlıcan / Kabak Dilimleri

toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 
yeşil soğan
80 gr
Tofu
200 gr
tavuk kıyması
1 
yumurta akı
3 ½ yemek kaşığı
Taze çekilmiş karabiber
1 
patlıcan (veya büyük bir kabak)
4 ½ yemek kaşığı
patates nişastası (veya mısır nişastası)
200 gr
shiitake mantarı (alternatif olarak: kültür mantarı)
1 yemek kaşığı
tereyağı
2 ½ yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
Besin değerleri (porsiyon başı): 1324 kJ  /  315 kcal
12,9 gr Yağ
18,5 gr Protein
28,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

İç harcı için taze soğan yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır. Tofu'nun suyu süzülüp küçük küpler halinde doğranır veya ezilir. Tavuk kıyması, yumurta akı, taze soğan, tofu ve 3 yemek kaşığı panko ekmek kırıntısı karıştırılıp 1 yemek kaşığı Ballı Teriyaki barbekü sos ve karabiber ile tatlandırılır. İç harcı çok yumuşaksa, biraz daha panko eklenir.

Adım 2

Patlıcan (veya kabak) yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 3 mm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Dilimlerin her birinin bir tarafı patates nişastasına yatırılır ve bu tarafa biraz iç harcı yerleştirilir. Üzerine ikinci dilim, patates nişastası üstte olacak şekilde yerleştirilir ve kenarları dikkatlice hafif bastırılır.

Adım 3

Mantarlar temizlenir, gerekirse doğranır, ısıtılmış tereyağında kızartılıp tatlı soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ve karabiberle tatlandırılır.

Adım 4

Patlıcan sandviçleri her iki taraftan ısıtılmış yağda kızartılır, çıkarılır ve sıcak tutulur. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos tavaya eklenip ısıtılır. Patlıcan sandviçleri bu karışımın içinde glaze edilir ve tabaklara yerleştirilir. Mantar ve isteğe göre taze soğan halkaları ile süslenip servis edilir.

Recept-ID: 842

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

İç harcı için taze soğan yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır. Tofu'nun suyu süzülüp küçük küpler halinde doğranır veya ezilir. Tavuk kıyması, yumurta akı, taze soğan, tofu ve 3 yemek kaşığı panko ekmek kırıntısı karıştırılıp 1 yemek kaşığı Ballı Teriyaki barbekü sos ve karabiber ile tatlandırılır. İç harcı çok yumuşaksa, biraz daha panko eklenir.

Patlıcan (veya kabak) yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 3 mm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Dilimlerin her birinin bir tarafı patates nişastasına yatırılır ve bu tarafa biraz iç harcı yerleştirilir. Üzerine ikinci dilim, patates nişastası üstte olacak şekilde yerleştirilir ve kenarları dikkatlice hafif bastırılır.

Mantarlar temizlenir, gerekirse doğranır, ısıtılmış tereyağında kızartılıp tatlı soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ve karabiberle tatlandırılır.

Patlıcan sandviçleri her iki taraftan ısıtılmış yağda kızartılır, çıkarılır ve sıcak tutulur. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos tavaya eklenip ısıtılır. Patlıcan sandviçleri bu karışımın içinde glaze edilir ve tabaklara yerleştirilir. Mantar ve isteğe göre taze soğan halkaları ile süslenip servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.