Ara
filtre
Mantarlı Dolgulu Patlıcan / Kabak Dilimleri
Bookmark
187 / 312

Mantarlı Dolgulu Patlıcan / Kabak Dilimleri

Mantarlı Dolgulu Patlıcan / Kabak Dilimleri
zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
1324 kJ / 315 kcal
Yağ: 12.9 g
protein: 18.5 g
karbonhidratlar: 28.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 yeşil soğan
  • 80 g Tofu
  • 200 g tavuk kıyması
  • 1 yumurta akı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki barbekü sos
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 patlıcan (veya büyük bir kabak)
  • Yakl. 4-5 yemek kaşığı patates nişastası (veya mısır nişastası)
  • 200 g shiitake mantarı (alternatif olarak: kültür mantarı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente tatlı soya sosu (alternatif olarak: 2-3 yemek Kikkoman doğal fermente soya sosu + ½ tatlı kaşığı şeker)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık

  1. İç harcı için taze soğan yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır. Tofu'nun suyu süzülüp küçük küpler halinde doğranır veya ezilir. Tavuk kıyması, yumurta akı, taze soğan, tofu ve 3 yemek kaşığı panko ekmek kırıntısı karıştırılıp 1 yemek kaşığı Ballı Teriyaki barbekü sos ve karabiber ile tatlandırılır. İç harcı çok yumuşaksa, biraz daha panko eklenir.
  2. Patlıcan (veya kabak) yıkanır, uçları kesilir ve yaklaşık 3 mm kalınlığında dilimler halinde doğranır. Dilimlerin her birinin bir tarafı patates nişastasına yatırılır ve bu tarafa biraz iç harcı yerleştirilir. Üzerine ikinci dilim, patates nişastası üstte olacak şekilde yerleştirilir ve kenarları dikkatlice hafif bastırılır.
  3. Mantarlar temizlenir, gerekirse doğranır, ısıtılmış tereyağında kızartılıp tatlı soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ve karabiberle tatlandırılır.
  4. Patlıcan sandviçleri her iki taraftan ısıtılmış yağda kızartılır, çıkarılır ve sıcak tutulur. Kalan Ballı Teriyaki Barbekü sos tavaya eklenip ısıtılır. Patlıcan sandviçleri bu karışımın içinde glaze edilir ve tabaklara yerleştirilir. Mantar ve isteğe göre taze soğan halkaları ile süslenip servis edilir.
zaman 40 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
1324 kJ / 315 kcal
Yağ: 12.9 g
protein: 18.5 g
karbonhidratlar: 28.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 yeşil soğan
  • 80 g Tofu
  • 200 g tavuk kıyması
  • 1 yumurta akı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Ballı Teriyaki barbekü sos
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 patlıcan (veya büyük bir kabak)
  • Yakl. 4-5 yemek kaşığı patates nişastası (veya mısır nişastası)
  • 200 g shiitake mantarı (alternatif olarak: kültür mantarı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente tatlı soya sosu (alternatif olarak: 2-3 yemek Kikkoman doğal fermente soya sosu + ½ tatlı kaşığı şeker)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ