Mantar Çorbası

toplam süre 30 dak.
30 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
150 gr
soğan
1 tatlı kaşığı
sıvıyağ
200 gr
3-4 farklı mantar çeşitleri (mantar, kavak mantarı, Shiitake vs.)
20 gr
bacon
800 ml
tavuk suyu
1 tatlı kaşığı
şeker
60 gr
ekşi krema
7 ½ 
sap frenk soğanı
Besin değerleri (porsiyon başı): 637 kJ  /  152 kcal
10,9 gr Yağ
5 gr Protein
4,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Soğanlar soyulur ve ince ince dilimlenir. Yağ, tavada kızdırılır, soğanlar altın sarısı rengi alana kadar kavrulur. Tüm mantarlar temizlenir ve yaklaşık 3 mm inceliğinde dilimlenir. Bacon irice doğranır ve bir tencerede yağda kavrulur. Mantarları ilave ederek kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu ile kavrulmuş soğan da ilave edilir ve kaynatılır. Daha sonra doğal fermente soya sosu ve şekerle tatlandırılır. Çorba, kupaya (veya kâseye) alınır, bir yemek kaşığı ekşi krema ilave edilir ve frenk soğanıyla süslenir.

Recept-ID: 416

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Soğanlar soyulur ve ince ince dilimlenir. Yağ, tavada kızdırılır, soğanlar altın sarısı rengi alana kadar kavrulur. Tüm mantarlar temizlenir ve yaklaşık 3 mm inceliğinde dilimlenir. Bacon irice doğranır ve bir tencerede yağda kavrulur. Mantarları ilave ederek kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu ile kavrulmuş soğan da ilave edilir ve kaynatılır. Daha sonra doğal fermente soya sosu ve şekerle tatlandırılır. Çorba, kupaya (veya kâseye) alınır, bir yemek kaşığı ekşi krema ilave edilir ve frenk soğanıyla süslenir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.