Mango'lu Teriyaki Ördek Pinchos (Kanepe)
Ara
filtre
Bookmark
48 / 78

Mango'lu Teriyaki Ördek Pinchos (Kanepe)

Hazırlanma zamanı: 4 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1692 kJ / 404 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 3 adet ördek göğsü, derili
  • 55 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 2 tatlı kaşığı hardal tohumu
  • 30 g yabanturpu
  • 150 g ekşi krema
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 mango
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 baget
  • 3-4 dal frenk maydanozu

Hazırlık

Ördek hafifçe dokunarak kurulanır, temizlenir ve derisine bir çok yerinden kesikler atılır. 45 ml Teriyaki Marine sos ile bir derin dondurucu torbasına alınır, sosun içinde çevrilir, hava geçirmez şekilde kapatılır ve buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir. Hardal tohumu kalan Teriyaki Marine sos ile karıştırılır ve kenara alınır.

Dondurucudaki ördek su banyosunda 62°C'de yaklaşık 40 dakika pişirilir. Yaban turpu ekşi krema ile karıştırılır, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Mango soyulur ve dilimler halinde kesilir.

Ördeğin suyu süzülür, kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Bagetler çapraz olarak dilimlenir ve üzerine yaban turpu kreması sürülür. Ördek göğsü dilimlenir, mango dilimleri ördek göğsü ile sarılır, bagetin üzerine teriyaki ördek ve mango yerleştirilir ve gerekirse şişlerle sabitlenir. Teriyaki ördek pinchoslar, kuşkonmaz ve marine edilmiş hardal tohumları ile süslenip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 3 adet ördek göğsü, derili
  • 55 ml Kikkoman Teriyaki Marine
  • 2 tatlı kaşığı hardal tohumu
  • 30 g yabanturpu
  • 150 g ekşi krema
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 mango
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 baget
  • 3-4 dal frenk maydanozu