Ara
filtre
Mango ve Havuç Salatası
Bookmark
217 / 317

Mango ve Havuç Salatası

Kikkoman soya sosu, elma suyu ve akçaağaç şurubundan oluşan lezzetli bir vinegret sosla bezeli taptaze, meyveli bir yaz salatası. Barbekülere mükemmel şekilde eşlik ediyor.

Mango ve Havuç Salatası
zaman 10 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
625 kJ / 149 kcal
Yağ: 5.3 g
protein: 3.6 g
karbonhidratlar: 18.1 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 mango
  • 1 marul (veya 2 küçük marul)
  • 2 havuç
  • 100 g filizlenmiş tohum
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke
  • 100 ml elma suyu
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

Mangoyu soyun ve doğrayarak salatayı hazırlamaya başlayın. Mangoyu ince şeritler hâlinde doğrayın. Marulu doğrayın, sonra yıkayıp kurulayın. Havuçları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra sebze soyacağı ile ince şeritler kesin. Gerekiyorsa filizlenmiş tohumları yıkayın.

Sosu hazırlamak için 4 yemek kaşığı doğranmış mango, zeytinyağı, sirke, elma suyu, soya sosu ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Karabiber ekleyin. Sosu salataya dökün ve servis etmeden önce karıştırın. 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 10 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
625 kJ / 149 kcal
Yağ: 5.3 g
protein: 3.6 g
karbonhidratlar: 18.1 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 mango
  • 1 marul (veya 2 küçük marul)
  • 2 havuç
  • 100 g filizlenmiş tohum
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı beyaz balsamik sirke
  • 100 ml elma suyu
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1-2 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • Taze çekilmiş karabiber