Maki

toplam süre 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
450 gr
pişmiş ve baharatlandırılmış suşi pilavı
6 
adet nori yaprağı

İç malzemesi için:

120 gr
salatalık, ince şeritler halinde kesilmiş
biraz wasabi sosu
biraz kavrulmuş susam

Sos için:

Ayrıca:

Selafon (streç film), bambus servisi (rulo hasırı)
Besin değerleri (porsiyon başı): 619 kJ  /  147 kcal

Hazırlanış

Adım 1

Nori yaprakları, ortadan ikiye bölünür. Düz tarafı, alt kenarda 5 mm mesafe kalacak şekilde bambus servisinin üzerine yerleştirilir. Suşi pirinci, eşit şekilde üzerine yayılır. Rahat sarılması için üst kısımda 1 cm kadar boşluk bırakılır. Daha sonra içi yerleştirmek için pilavın ortasına elle şerit şekli verilir. Bu şerite, biraz wasabi sürülür ve salatalıkla susam yerleştirilir.

Adım 2

Şekil vermek için suşi pilavı, alttaki hasır kenarıyla hafifçe kaldırılır ve hasır, nori yaprağının en üst kenarına kadar yuvarlanır. Daha sonra hasır tam yuvarlanır ve içindeki rulo iki elle dikkatlice bastırılır. Hasır kenarı hafifçe açılır ve nori yaprağı kenarlarının birleşmesi için rulo biraz öne yuvarlanır. Rulo, hafif baskı yaparak tekrar yuvarlanır. Daha sonra rulo hasırı çıkartılır, ve uzun rulo 6 adet suşi parçasına kesilir.

Recept-ID: 94

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Nori yaprakları, ortadan ikiye bölünür. Düz tarafı, alt kenarda 5 mm mesafe kalacak şekilde bambus servisinin üzerine yerleştirilir. Suşi pirinci, eşit şekilde üzerine yayılır. Rahat sarılması için üst kısımda 1 cm kadar boşluk bırakılır. Daha sonra içi yerleştirmek için pilavın ortasına elle şerit şekli verilir. Bu şerite, biraz wasabi sürülür ve salatalıkla susam yerleştirilir.

Şekil vermek için suşi pilavı, alttaki hasır kenarıyla hafifçe kaldırılır ve hasır, nori yaprağının en üst kenarına kadar yuvarlanır. Daha sonra hasır tam yuvarlanır ve içindeki rulo iki elle dikkatlice bastırılır. Hasır kenarı hafifçe açılır ve nori yaprağı kenarlarının birleşmesi için rulo biraz öne yuvarlanır. Rulo, hafif baskı yaparak tekrar yuvarlanır. Daha sonra rulo hasırı çıkartılır, ve uzun rulo 6 adet suşi parçasına kesilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.