Limonlu soya soslu ızgara sebze mezesi

toplam süre 25 dak.
20 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Limon ve Mirin'in aromatik meyvemsi notalarıyla ızgarada pişirilmiş renkli sebzelerden İtalyan usulü lezzetli bir başlangıç.

Malzemeler

4 porsiyon
 ½ 
patlıcan
1 
adet kabak
3 
adet kırmızı Roma biberi

Limonlu soya sosu için

2 yemek kaşığı
limon suyu

Otlu sarımsaklı yağ için

1 
diş sarımsak
1 
dal kekik
1 
dal biberiye
6 yemek kaşığı
natürel zeytinyağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 779 kJ  /  186 kcal
15,1 gr Yağ
2,4 gr Protein
8,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Limonlu soya sosu için tüm malzemeleri karıştırın. 

Adım 2

Otlu sarımsaklı yağ için sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Otları yıkayın, hafifçe kurulayın, ince ince kıyın kesin ve sarımsak ve yağ ile küçük bir sos tavasında yavaşça ısıtın.

Adım 3

Patlıcan ve kabağı yıkayıp başlarını kesin ve yaklaşık ½ cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Roma biberlerini ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve geniş şeritler şeklinde dilimleyin.

Adım 4

Sebzeleri otlu sarımsaklı yağ ile kaplayın ve ısıtılmış tavada veya tel ızgarada ara sıra çevirerek yaklaşık 5 dakika kızartın. Romano biberlerin kabuğunu dikkatlice soyun.

Adım 5

Tüm sebzeleri bir kaseye koyup limonlu soya sosuyla terbiyeleyin.

Adım 6

Sebze mezesini tabaklara yerleştirin, kalan otlu sarımsaklı yağı üzerinde gezdirin ve oda sıcaklığında servis edin.

Püf noktası

 

Izgara çizgileri oluşmasını istiyorsanız tel ızgara kullanın.

Izgarada pişirilen biberleri hemen bir kaseye alarak üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika soğutun (daha uzun bırakmayın). Bu sayede kabuk kolayca gevşer.

Taze biberiye ve limon dilimleriyle süsleyin.

 

Recept-ID: 1031

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Limonlu soya sosu için tüm malzemeleri karıştırın. 

Otlu sarımsaklı yağ için sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Otları yıkayın, hafifçe kurulayın, ince ince kıyın kesin ve sarımsak ve yağ ile küçük bir sos tavasında yavaşça ısıtın.

Patlıcan ve kabağı yıkayıp başlarını kesin ve yaklaşık ½ cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Roma biberlerini ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve geniş şeritler şeklinde dilimleyin.

Sebzeleri otlu sarımsaklı yağ ile kaplayın ve ısıtılmış tavada veya tel ızgarada ara sıra çevirerek yaklaşık 5 dakika kızartın. Romano biberlerin kabuğunu dikkatlice soyun.

Tüm sebzeleri bir kaseye koyup limonlu soya sosuyla terbiyeleyin.

Sebze mezesini tabaklara yerleştirin, kalan otlu sarımsaklı yağı üzerinde gezdirin ve oda sıcaklığında servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.