
Kremalı, Soya Soslu, Mantarlı Hindi

Malzemeler 4 porsiyon
- 3 adet çeri domates
- 240 g mantar (çeşitli türden)
- 3 adet yeşil kuşkonmaz
- 480 g hindi göğsü filetosu
- tuz
- karabiber
- biraz buğday unu
- biraz sıvıyağ
- 200 ml krema
- 20 g orta acılı hardal
- 30 g tatlı hardal
- 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- frenk soğanı
Hazırlık
Domates ve mantarlar dörde bölünür, kuşkonmaz doğranır. Tavada yağ kızdırılıp sebzeler biraz kızartıldıktan sonra tavadan alınıp sıcak tutulur. Hindi göğsü filetoları şeritler halinde doğranır tuz ve karabiberle hafifçe baharatlandırılır. Daha sonra una bulanır ve tavada kızdırılmış yağda kızartılır. Tavadan alınır ve bir kenarda sıcak tutulur.
Tavadaki fazla yağ silindikten sonra krema, hardal ve doğal fermente soya sosu ilave edilip kaynatılır. Ardından kızartılmış hindi şeritleri ve sebze ilave edilir. Tavayı sallayark sosun hafif buharlaşması sağlanır. Hindi ve mantarı, domates ve kuşkonmaz istenilen garnitürle tabağa alınır, frenk soğanıyla süslenir.
Garnitür önerisi: pilav
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 3 adet çeri domates
- 240 g mantar (çeşitli türden)
- 3 adet yeşil kuşkonmaz
- 480 g hindi göğsü filetosu
- tuz
- karabiber
- biraz buğday unu
- biraz sıvıyağ
- 200 ml krema
- 20 g orta acılı hardal
- 30 g tatlı hardal
- 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- frenk soğanı