Kremalı Mantar Soslu Portakallı Somon Fileto
Ara
filtre
Bookmark
156 / 230

Kremalı Mantar Soslu Portakallı Somon Fileto

Hazırlanma zamanı: 1 saat 20 dakika
Marine zaman: 20 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 3181 kJ / 760 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Portakallı soya soslu marinat için:

  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 60 ml) 
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 6 portakal dilimi (2'si marinat için, 4'ü garnitür için)
  • 1 ½ yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet derili somon filetosu (her biri yakl. 150 g)
  • 2 adet radika (hindiba)

Kremalı mantar sosu için:

  • 250 g mantar
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı, artı alüminyum folyo için biraz daha fazlası
  • 20 g tereyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 300 g krema
  • 1 ½ çorba kaşığı tatlı hardal  
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 ½ tatlı kaşığı şeker

Hazırlık

  1. Marine sos malzemelerinin hepsi bir kâsede iyice karıştırılır. Somon filetoları yıkanır, marine sos ve 2 portakal dilimi ile yeterince büyük bir dondurucu torbasına yerleştirilir. Torbanın havası çıkartılır, kapatılır ve 15-20 dakika marine edilir. Radika temizlenir, yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.
  2. Mantar kremalı sos için, mantarlar temizlenir, soğanlar soyulur ve her ikisi de 2-3 mm ince dilimler halinde doğranır.
  3. Bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ısıtılır, mantar ve soğan sote edilir. Tereyağı eklenir ve tuz ve karabiber ile hafifçe tatlandırılır. Krema, hardal, soya sosu ve şeker eklenir ve kaynatılır.
  4. Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Somon filetoları marine sostan çıkarılır, kurulanır, derili tarafı yukarı bakacak şekilde buruşturulan ve hafif yağlanmış alüminyum folyo üzerine fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirilir.
  5. Fırın tepsisi fırından çıkarılır, somon filetoları çevrilir, mantar kremalı sos somon filetolarının etrafına dağıtılır, ikiye bölünmüş radika ayarında yerleştirilir.
  6. Radika yarımlarına tuz ve karabiber serpilir ve üzerine kalan zeytinyağı serpilir. Kalan 4 portakal dilimi somon filetoların üzerine yerleştirilir, 10 dakika daha pişirilir ve olduğu gibi servis edilir.

Öneri: Kalan marine sos ısıtılır ve somon filetoları piştikten sonra üzerine gezdirilir.

BU TARİF HEM IZGARA, HEM DE BARBEKÜDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİR.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

Portakallı soya soslu marinat için:

  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu (yakl. 60 ml) 
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 6 portakal dilimi (2'si marinat için, 4'ü garnitür için)
  • 1 ½ yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet derili somon filetosu (her biri yakl. 150 g)
  • 2 adet radika (hindiba)

Kremalı mantar sosu için:

  • 250 g mantar
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı, artı alüminyum folyo için biraz daha fazlası
  • 20 g tereyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 300 g krema
  • 1 ½ çorba kaşığı tatlı hardal  
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 ½ tatlı kaşığı şeker