Kolay elmalı mochi

toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon

İç dolgusu için:

10 gr
tuzsuz tereyağı
1 
adet elma (Granny Smith), 3 cm'lik küpler halinde kesilmiş
20 gr
şekerkamışı şekeri

Mochi hamuru için:

50 gr
glütenli pirinç unu
50 gr
şeker
75 gr
su
Yuvarlamak için mısır unu (veya patates unu)

Garnitür için:

Nane yaprakları
Besin değerleri (porsiyon başı): 748 kJ  /  178 kcal
2,6 gr Yağ
1,1 gr Protein
37,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

İç dolgusu için:

Bir tavada tereyağını eritin.

Adım 2

Küp küp doğranmış elma parçalarını ekleyin ve hafifçe kızarana kadar kızartın.

Adım 3

Şeker ekleyin ve elmaları karamelize edin. Kikkoman soya sosuyla karıştırın.

Adım 4

Soğumaya bırakın.

Adım 5

Mochi hamuru için:

Glütenli pirinç ununu ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba koyun, karıştırın ve kalın bir hamur oluşana kadar yavaş yavaş su ekleyin.

Adım 6

Hamuru 2 dakika (640 watt) mikrodalgaya koyun, karıştırın ve 1 dakika tekrar ısıtın.

                              

Adım 7

Çalışma yüzeyine mısır unu serpin, Mochi hamurunu üzerine koyun, bol mısır unu ile 2-3 mm inceliğinde açın ve soğumaya bırakın. Kurabiye kalıbı yardımıyla 2-4 daire kesin (yaklaşık 7 cm).

Adım 8

Daha önce küp küp kesmiş olduğunuz elma parçalarından her bir parçayı daire şeklinde kestiğiniz hamurların üzerine koyun, hamuru üzerine katlayın, iyice bastırın ve ters çevirin.

Adım 9

Servis tabaklarına dizip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Püf noktası:

Vanilyalı dondurma ile çok iyi gider.

Recept-ID: 947

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

İç dolgusu için:

Bir tavada tereyağını eritin.

Küp küp doğranmış elma parçalarını ekleyin ve hafifçe kızarana kadar kızartın.

Şeker ekleyin ve elmaları karamelize edin. Kikkoman soya sosuyla karıştırın.

Soğumaya bırakın.

Mochi hamuru için:

Glütenli pirinç ununu ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba koyun, karıştırın ve kalın bir hamur oluşana kadar yavaş yavaş su ekleyin.

Hamuru 2 dakika (640 watt) mikrodalgaya koyun, karıştırın ve 1 dakika tekrar ısıtın.

                              

Çalışma yüzeyine mısır unu serpin, Mochi hamurunu üzerine koyun, bol mısır unu ile 2-3 mm inceliğinde açın ve soğumaya bırakın. Kurabiye kalıbı yardımıyla 2-4 daire kesin (yaklaşık 7 cm).

Daha önce küp küp kesmiş olduğunuz elma parçalarından her bir parçayı daire şeklinde kestiğiniz hamurların üzerine koyun, hamuru üzerine katlayın, iyice bastırın ve ters çevirin.

Servis tabaklarına dizip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.