Ara
filtre
Kızarmış Rezene
Bookmark
108 / 238

Kızarmış Rezene

Hazırlanma zamanı: 18 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 871 kJ / 208 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 2 adet rezene yumrusu
  • 100 g kinoa
  • 100 g nohut
  • 4 taze soğan
  • 2 adet domates
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlık

Rezene yumruları, dörde bölünür ve yaprakları bir kenara alınır. Rezene çeyrekleri ve 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu, bir tencereye koyulur. 200 ml su ilave edilir ve ara sıra karıştırarak 30 dakika orta ateşte pişirilir. Tencere, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Rezene yaprakları, ince ince doğranır. 

Soğanlar soyulup dilimlenir. Domatesler, küçük küp şeklinde doğranır.

Soğan, domates ve nohut, salata kâsesine alınır. Yağ eklenip karıştırılır. 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve karıştırılır. Kinoa ilave edilip tekrar karıştırılır.

Rezene, kinoa ile servis edilir ve doğranmış rezene yaprakları ile süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 2 adet rezene yumrusu
  • 100 g kinoa
  • 100 g nohut
  • 4 taze soğan
  • 2 adet domates
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı